Kokias naujoves Vilniuje skleis garsiausi pasaulio kardiologai?

Kaip padėti žmogui, kuriam diagnozuotas širdies nepakankamumas? Ar galima širdies veiklą stebėti nuotoliniu būdu? XXI amžiaus širdies ligų gydymo naujovės gali suteikti viltį daugeliui žmonių. Apie tai Vilniuje diskutuos garsiausi pasaulio kardiologai.

Šiandien Vilniuje prasidėjo vienas didžiausių Baltijos šalyse tarptautinis kardiologijos mokslo renginys, sukvietęs geriausius kardiologus ekspertus iš viso pasaulio.<br>123rf nuotr.
Šiandien Vilniuje prasidėjo vienas didžiausių Baltijos šalyse tarptautinis kardiologijos mokslo renginys, sukvietęs geriausius kardiologus ekspertus iš viso pasaulio.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2014, 9:04 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 6:59 PM

Šiandien Vilniuje prasidėjo vienas didžiausių Baltijos šalyse tarptautinis kardiologijos mokslo renginys, sukvietęs geriausius kardiologus ekspertus iš viso pasaulio. Tai jungtinis renginys - 4-toji Baltijos šalių Širdies nepakankamumo konferencija ir 12-toji Tarptautinė konferencija „Aritmija Lietuva 2014“.

Tęsiant gilias akademines tradicijas, Vilniuje organizuojam simpoziumai, kuriuose Europos ir Baltijos regiono ekspertai apžvelgs širdies ir kraujagyslių ligų gydymo naujoves, supažindins su naujausiais moksliniais tyrimais ir atsakys į praktinius klausimus. Nėra abejonių, kad aritmijos ir širdies nepakankamumas yra neatsiejami širdies veiklos sutrikimai, todėl ir konferencijų programa yra jungtinė.

„Džiugu, kad šiais metais Lietuvos gydytojai turės progą Vilniuje išgirsti tarptautinio lygio mokslininkus. Pranešimų temos itin aktualios ne tik Lietuvoje ir Europoje, bet ir visame pasaulyje. Sergamumas širdies nepakankamumu bei ritmo sutrikimais kasmet didėja. Ypatingai svarbu, kad šiomis temomis būtų nuolat kalbama bei dalinamasi patirtimi“, - apie konferencijos svarbą pasakojo Lietuvos kardiologų draugijos (LKD) prezidentas profesorius Germanas Marinskis.

Renginiuose dalyvaus per 400 kardiologijos ir kitų sričių profesionalų iš visos Europos. Daugiausia dalyvių atvyksta iš aplinkinių Baltijos valstybių. Pranešimus renginyje skaitys 23 geriausi šios srities mokslininkai iš viso pasaulio. Tarp jų – Europos Širdies nepakankamumo ir Europos Ritmo Asociacijų lyderiai. Renginio metu svarbiausius atradimus šioje srityje pristatys ir 15 didžiausių Lietuvos ir pasaulio farmacijos ir medicininės aparatūros įmonių.

„Šie renginiai sulaukia ypatingo susidomėjimo tiek iš dalyvių, tiek iš partnerių pusės. Renginio tikslas – gilinti Lietuvos klinicistų, tiek kardiologų, tiek vidaus ligų, šeimos gydytojų bei slaugytojų žinias. Pacientams, kuriems diagnozuotas širdies nepakankamumas, turime užtikrinti specializuotą priežiūrą daugiaprofilinėje komandoje.

Naujų širdies biožymenų, medicininių preparatų, prietaisų panaudojimas gali ženkliai prisidėti mažinant pacientų sergamumą ir mirštamumą“, - teigė LKD Širdies nepakankamumo darbo grupės pirmininkė dr. Jelena Čelutkienė.

Renginyje bus pristatomi aktualiausi širdies nepakankamumo gydymo iššūkiai XXI amžiuje, širdies nepakankamumo diagnozavimo, širdies veiklos nuotolinio stebėjimo, diabetinės širdies ligos ir kitos naujovės.

Jungtinė - 4-toji Baltijos šalių Širdies nepakankamumo konferencija ir 12-toji Tarptautinė konferencija „Aritmija Lietuva 2014“ vyks spalio 3-4 dienomis Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti