Karapetas Babajanas Lietuvai žada pasaulinio lygio vėžio centrą

Po trejų metų šalia Vilniaus turėtų atverti duris moderni šimto lovų ligoninė, kurioje bus gydomi vėžiu sergantys pacientai. Šią gydymo įstaigą kartu valdys JAV medikai ir GK klinika.

Tokia ligoninė iškils netoli Vilniaus. Ją valdys Pitsbergo universiteto Medicinos centras ir GK klinika.
Tokia ligoninė iškils netoli Vilniaus. Ją valdys Pitsbergo universiteto Medicinos centras ir GK klinika.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

2014-10-09 15:21, atnaujinta 2018-01-27 23:45

Vilniuje esančios GK klinikos vadovas Karapetas Babajanas ir Pitsbergo universiteto Medicinos centro viceprezidentas Stevenas D.Shapiro užvakar vakare pasirašė sutartį dėl naujos ligoninės statybos, rašo „Lietuvos rytas".

Pasirašymo ceremonijoje dalyvavo ir JAV viešintis premjeras Algirdas Butkevičius su žmona Janina.

JAV medikai įsipareigojo surengti ligoninės personalo mokymus, įdiegti informacines technologijas, kurti ankstyvąsias vėžio diagnozavimo programas, vadovauti genomų analizės projektui ir tobulinti ligų gydymo algoritmus.

Modernioje ligoninėje bus taikomos telemedicinos paslaugos, kai tyrimų duomenys keliauja iš vienos šalies į kitą naudojant informacines technologijas. Šis būdas suteiks galimybę Lietuvos pacientams išgirsti ir Pitsbergo universiteto gydytojų nuomonę.

Atvykę iš Pitsbergo amerikiečių medikai naujoje klinikoje dirbs tam tikrais laikotarpiais, bet ne ilgiau kaip savaitę, nes jų darbas Vilniuje nebus nuolatinis.

Naujojo gydymo centro, kurį suprojektavo Vokietijos bendrovė „TMK Architekten-Ingenieure“, direktorius bus paskirtas abiejų partnerių susitarimu.

„GK klinika ir mūsų centras turi bendrą viziją – suteikti pacientams pažangų ir rezultatyvų vėžio gydymą šalia gimtųjų namų“, – kalbėjo Pitsbergo universiteto Tarptautinių ir komercinių paslaugų vadovas Charlesas Bogosta.

– Kuo šis įvykis svarbus Lietuvos medicinai? – „Lietuvos rytas“ paklausė K.Babajano.

– Stengsimės sukurti pasaulinio lygio vėžio gydymo centrą. Amerikiečių investicijų atėjimas į mūsų šalį suteiks daugiau vilčių vėžiu sergantiems pacientams.

Pirmąjį akmenį į naujos ligoninės pamatus žadame įmūryti 2015-ųjų pavasarį, tikėtina, kad klinika atvers duris 2016-ųjų pabaigoje, o gal 2017-aisiais.

Čia bus gydomi ligoniai, apsidraudę tiek privačiu, tiek privalomuoju sveikatos draudimu.

– Kokios bus teikiamos paslaugos?

– Ligoninėje bus taikomas standartinis gydymas ir slauga, taip pat teikiamos ir aukštesnio lygio paslaugos, nes Pitsbergo universiteto Medicinos centras – viena didžiausių integruotų gydymo įstaigų JAV.

Per pastarąjį dešimtmetį šis centras pasiekė didelę pažangą įvairiose srityse.

Tai chemoterapija, kuri yra gerokai aukštesnio lygio nei kitur, taip pat radioterapija ir piktybinių auglių diagnostika.

Amerikiečiai medikai taiko patobulintą auglių gydymą, kai yra skiriamas itin tikslus švitinimas.

Kadangi Pitsbergo universiteto Medicinos centras bendradarbiauja su bendrove „General Electric“, viena didžiausių medicinos įrangos gamintojų JAV, tai padėtų įdiegti Lietuvoje pažangias technologijas.

Didžiuojasi trimis Nobelio premijos laureatais

* Pitsbergo universiteto Medicinos centras garsėja savo absolventais – net trys jų yra tapę Nobelio premijos laureatais.

* Tai – vienas iš dešimties geriausių pasaulyje medicinos centrų, vienijantis 20 ligoninių, kuriose dirba apie 54 tūkst. medikų, jame yra 400 operacinių ir gydytojų kabinetų, 4733 pacientų lovos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.