Sunkiai sergančiųjų akyse premjeras A.Butkevičius matė viltį

Gailestingumas ir geras žodis net sunkiai sergantiems žmonės gali suteikti stiprybės. Tuo neabejojo Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius, apsilankęs Vilniuje įsikūrusioje Vilkpėdės ligoninėje. Linkėdamas sveikatos premjeras padovanojo pacientams šiltų šalikų kartu su akcijos „Esame kartu“ sumanytojais. Juos skyrė Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos labdaros fondas.

Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

Dec 22, 2014, 6:32 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 1:49 PM

„Džiaugiamės, kad galime ne tik aplankyti sunkius ligonius, bet ir jiems ką nors padovanoti“, - kalbėjo premjeras.

Vilkpėdės ligoninės direktorė Zina Ramanauskienė surengė trumpą ekskursiją, kurioje buvo parodytos puikiai suremontuotos palatos, naujas Globos skyrius, Fizinės ir medicininės reabilitacijos padalinys. Ministras pirmininkas savo akimis išvyko, kaip atrodo relaksacijos kambarys, kuriame pacientai gali atsipalaiduoti, susigrąžinti vidinę ramybę.

A.Butkevičius juokavo, kad Vyriausybės nariams toks kambarys taip pat praverstų.

Surengta trumpa ekskursija po ligoninę premjerą netgi nustebino.

„Ar čia nėra nė vieno vyro slaugytojo?“ - klausė premjeras. Paaiškėjo, kad ne visi specialistai čia prigyja. Vilkpėdės ligoninės direktorė Z.Ramanauskienė apgailestavo, kad vienintelis vyras slaugytojas, matyt, neištvėręs darbo krūvio, išėjo dirbti kitur.

Aplankyti šią ligoninę premjerui A.Butkevičiui patarė jo patarėjai dėl daugelio priežasčių. Po renovacijos ji tarsi feniksas atgijo iš pelenų. Slauga Lietuvoje – vis dar podukros vietoje, nors žengiama teisingu keliu. Vilkpėdės ligoninės renovacija rodo, kad šiai sričiai jau skiriama daug lėšų.

„Galiu pasakyti, kad tokia ligoninė labai reikalinga šeimoms, prižiūrinčioms asmenį, kuriam reikalingas ne tik gydymas, bet ir priežiūra kiaurą parą. Vilkpėdės ligoninės medicininis personalas sugeba tai atlikti, čia dirba pasišventę žmonės“, - sakė premjeras.

Dirbdamas Vilkaviškio rajono vykdomajame komitete, A.Butkevičius yra lankęsis ne viename pensionate, kur buvo gydomi psichinės negalios kamuojami žmonės. Premjeras prisiminė, kaip būdavo nejauku pasižiūrėjus į pensiono sienas, sužinojus apie sąlygas, kuriose gyvena pacientai.

Tuo metu A.Butkevičiui kildavo įspūdis, kad sergantys psichikos ligomis žmonės yra tarsi „nurašyti“.

Šįkart apsilankęs Vilkpėdės ligoninėje jis liko patenkintas: „Dabar situacija yra nepalyginamai geresnė, teikiamos ne tik medicininės paslaugos, bet ir socialinės paslaugos, visai tai teikiama aukščiausiu lygiu, tiek pacientai, tiek personalas turi kur kas geresnes sąlygas“.

A.Butkevičius prisipažino, kad šis vizitas suvirpino jo sielą, nes tai nebuvo vien ekskursija po ligoninę. Čia medicinos personalas rūpinasi žmonėmis, kurie leidžia paskutines savo gyvenimo dienas.

„Kai matai iškeliaujančius į kitą pasaulį žmones, nėra lengva su tuo susitaikyti

Kita vertus, tai labai sunkus darbas, nes reikia gulinčius ligonius pakelti, pasodinti, pamaitinti, nuprausti. Tai gali padaryti tik jautrūs ir neabejingi specialistai, - sakė Vilkpėdės ligoninėje viešėjęs A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.