Gyventojai gali grąžinti įsigytus nesaugius maisto papildus

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gavo pranešimą iš Lenkijos dėl maisto papildų „Test Core“ sportininkams (partijos Nr. R1309163, geriausi iki 2015 11 30, gamintojas „Fitness Authority“, Lenkija), kurių sudėtyje rasta draudžiamos medžiagos – Epimediumo.

Daugiau nuotraukų (1)

vmvt.lt

Feb 17, 2015, 11:11 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 12:06 AM

Neleistina medžiaga nustatyta atlikus maisto papildų „Test Core“ laboratorinius tyrimus Lenkijos Nacionaliniame medicinos institute. Europos Komisijos teisės aktuose minėtas produktas nėra patvirtintas kaip leidžiamas naudoti maisto produktų gamyboje. Nesaugius maisto papildus iš Lenkijos į Lietuvą įvežė individuali įmonė (IĮ) „Adiada“ (Vilniaus g. 315B, Šiauliai), mažoji bendrija (MB) „Biceps“ (Kalvarijų g. 172-5, Vilnius) ir IĮ, vykdanti veiklą Rietave, Daržų g. 28-6. Atlikus patikrinimus rinkoje, papildų „Test Core“ nerasta nei vienoje šiuos produktus įvežusioje įmonėje. Nedidelis kiekis šių papildų buvo aptiktas UAB „Sportininkų mitybos centras“ sandėlyje (Žirmūnų g. 68, Vilnius). Vilniaus maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė prekiauti šiais papildais ir nurodė juos saugiai sunaikinti. Maisto papildai „Test Core" taip pat buvo išplatinti Austrijoje, Bulgarijoje, Čekijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Vengrijoje, Airijoje, Italijoje, Latvijoje, Nyderlanduose, Lenkijoje, Portugalijoje, Rusijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Ispanijoje, Švedijoje, Ukrainoje ir Jungtinėje Karalystėje. Vartotojai, įsigiję nesaugių maisto papildų, gali grąžinti juos platintojams ar prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.