Vartotojai raginami gražinti nesaugius maisto papildus

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gavo pranešimą iš Lenkijos kompetentingos institucijos dėl maisto papildų „Pump It“ (gamintojas „Regis Sp.z.o.o“, Lenkija, žaliava iš Kinijos, partijos Nr. 211600, geriausi iki 2015 07 09), kurių sudėtyje nustatytas draudžiamas maisto ingredientas agmatino sulfatas.

Vartotojai, įsigiję šių maisto papildų, gali grąžinti juos platintojui.<br>123rf nuotr.
Vartotojai, įsigiję šių maisto papildų, gali grąžinti juos platintojui.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2015, 2:06 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 8:51 PM

Minėti maisto papildai be Lietuvos buvo išplatinti ir Bulgarijoje, Čekijoje, Estijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Italijoje, Latvijoje, Maltoje, Nyderlanduose, Norvegijoje, Lenkijoje, Portugalijoje, Slovėnijoje, Ispanijoje bei Šveicarijoje.

Pradėjus tyrimą, paaiškėjo, kad pranešime minimus nesaugius maisto papildus iš Lenkijos į Lietuvą įvežė UAB „Produktai Sportui 1“ (Dargužių g. 3, Zujūnai, Vilnius).

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant atliko šios įmonės patikrinimą. Minėtos partijos maisto papildų įmonėje nerasta, jie buvo išplatinti rinkoje.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad vartotojai, įsigiję šių maisto papildų, gali grąžinti juos platintojui ir susigrąžinti sumokėtus pinigus.

Agmatino sulfato (Agmatine (4-aminobutyl) guanidine sulfate) vartojimas maisto produktuose nėra patvirtintas Europos Komisijos. Agmatinas yra natūralus amino rūgšties arginino metabolitas, tačiau šios medžiagos poveikis žmogaus organizmui nėra iki galo ištirtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.