Į ligoninę tyrimų atlikti nuvykę šiauliečiai sulaukė akibrokšto

Ką darytumėte, jei su siuntimu nuvažiavę atlikti tyrimų, apmokamų ligonių kasų lėšomis, vis tiek būtumėte paprašytas susimokėti, kitaip jokia paslauga jums nebus teikiama? Šiauliuose gyvenantis Skirmantas nepasimetė ir įrodė tiesą.

šeimai teko susimokėti už nemokamus tyrimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
šeimai teko susimokėti už nemokamus tyrimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ana Daukševič

Nov 23, 2015, 11:38 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 7:03 AM

Praėjusį ketvirtadienį Skirmantas sus seserimi ir jos vyru nuvyko į Kauno klinikas iš Šiaulių. Jo sesuo turėjo siuntimą atlikti akies orbitos tyrimą. Kaip žinia, už šį tyrimą pacientams mokėti nereikia. Tačiau Kauno klinikos paaiškino, kad jis yra mokamas.

Skirmanto Sesuo paskambino į Šiaulių teritorinę ligonių kasą pasitikslinti. Ten ji sužinojo, jog tyrimas dengiamas ligonių kasų lėšomis. Esą nekompensuojami kiti tyrimai – lazeriu.

Visgi Kauno klinikose moteriai vis tiek teko susimokėti. „Jai liepė susimokėti prieš tyrimą 44,73 eurus. Kitaip nedaro jokio tyrimo. Kadangi jo reikėjo, teko atverti piniginę“, – sakė Skirmantas.

Vėliau moteris dar kartą kreipėsi į Šiaulių teritorinę ligonių kasą. Jos atstovai pakartojo, jog už tyrimus moka ligonių kasos, ne pacientai.

Kaip tikino Skirmantas, Kauno klinikų akių skyrius neatlyžo – reikia susimokėti ir ne kitaip.

Pacientė bandė įtikinti Kauno klinikų darbuotojus, jog mokėti ji neprivalėjo. Po kurio laiko jai pagaliau pavyko tai padaryti. „Tuomet išėjo akių skyriaus administratorė ir puolė atsiprašinėti. Sakė, jog mes teisūs ir šis tyrimas yra nemokamas.

Man tik įdomu, kiek žmonių sumokėjo nežinodami, kad to neturėjo daryti? 44 eurai yra nemaži pinigai žmogui. Mums buvo paaiškina neva suklydo klinikų ekonomistai, o tyrimas nemokamas jau nuo rugsėjo mėnesio.

Tai reiškia, kad pustrečio mėnesio žmonės mokėjo pinigus, kurių jiems dabar niekas negrąžins. Mano sesę patikino, kad pinigai bus jai pervesti atgal į jos sąskaitą“, – sakė Skirmantas.

Vyras bandė kreiptis ir į Kauno teritorinę ligonių kasą, bet esą ten sulaukė tik dar vieno akibrokšto. „Atsiliepė pagyvenęs vyriškis ir puolė griežtai aiškinti, kad visi tyrimai klinikose yra mokami. Bandžiau klausti, kaip jis gali meluoti žmonėms, jeigu kita ligonių kasa tvirtina visai ką kitą.

Jis man pradėjo aiškinti, kad nežinau tyrimų pavadinimų. Nors sakiau tą, kuris buvo užrašytas ant siuntimo. Kauno teritorinės ligonių kasos atstovas vis tiek nepripažino suklydęs ir atrėžė, kad ne jų darbas yra teikti informaciją tokiais klausimais“, – paaiškino Skirmantas.

Vyras piktinosi, jog su tokia situacija greičiausiai susidūrė ne tik jo šeima. Mat kaip jam buvo paaiškinta, tyrimas pacientams atliekamas nemokamai nuo rugsėjo mėnesio, tačiau net ir įpusėjus lapkričiui vis dar prašoma susimokėti.

„Man atrodo, kad tai paprasčiausiais pasipinigavimas“, – piktinosi Skirmantas.

Kauno klinikų atstovai paaiškino, jog šis įvykis – tiesiog nesusipratimas. „Mūsų ligoninė labai apgailestauja, kad taip įvyko. Taip neturėjo būti, bet klinikos vadovas paaiškino, kad viskas su paciente yra išsiaiškinta, jos buvo atsiprašyta.

Tai pavienė situacija, taip tikrai nebūna ir daugiau tikrai nepasikartos. Nuo rudens pradžios tyrimas yra nemokamas. Galbūt dėl to taip ir atsitiko, kad neseniai priimtas įsakymas dėl šios procedūros apmokėjimo“, – paaiškino Kauno klinikų atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.