Atsėlinęs gripas grasina rimtomis komplikacijomis

Medikai perspėja, jog sausio pabaiga ir vasario mėnuo – laikotarpis, kuomet sulaukiama daugiausia gripu sergančiųjų pacientų. Deja, neretas jų numoja ranka į ligą, dėl ko neilgai trukus prasideda rimtos komplikacijos.

Gripas gali baigtis netgi mirtimi.<br>123rf nuotr.
Gripas gali baigtis netgi mirtimi.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2016, 12:10 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 11:52 AM

Šeškinės poliklinikos direktoriaus pavaduotoja medicinai Ona Panasenkienė tikina, jog šiuo metu gydymo įstaiga sulaukia itin daug skambučių. „Nors ne visi skambučiai susiję su gripu, bet daug yra sloguojančių, kosėjančių, su temperatūra“, – sakė medikė.

Medikė aiškino, jog pajutęs net ir peršalimo simptomus, žmogus turėtų likti namuose ir išsigydyti, o ne numoti į ligą ranka, nes gali grėsti komplikacijos.

Gripas yra virusinė liga, kuri pirmiausia veikia kraujagyslių pralaidumą, imuninę sistemą. Tačiau didelė dalis vis tiek galvoja, jog liga išnyks savaime. Tuomet neilgai trukus gali išsivystyti ir plaučių uždegimas, kurio gydymas bus daug sunkesnis.

„Būna visko, netgi mirčių. Tiesa, pagrindinės komplikacijos – pneumonijos, ausų uždegimai, sinusitai. Deja, kiekvienais metais būna ir žaibinių gripo formų, kurios gali baigtis mirtimi“, – pasakojo O.Panasenkienė.

Šiemet gripo aukų, bent jau Šeškinės poliklinikoje, nepasitaikė. Tačiau šios gydymo įstaigos medikai ruošiasi pacientų pagausėjimui.

„Daugiausia pacientų sulaukiame kai keičiasi orai. Kai orai atšąla, pacientų būna kiek mažiau. Didesnio srauto sulaukiame esant drėgnam orui. Tuomet peršlampamos kojos, rankos. Anksčiau daug pacientų sulaukdavome prieš Kalėdas, o pastaraisiais metais sunkiausi būna sausio ir vasario mėnesiai“, – teigė O.Panasenkienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.