Gripo epidemija apėmė devyniolika šalies savivaldybių

Antradienį gripo epidemija paskelbta

Skirtingai nuo peršalimo, gripui būdinga staigi ligos pradžia.<br>123rf nuotr.
Skirtingai nuo peršalimo, gripui būdinga staigi ligos pradžia.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2016, 3:50 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:41 PM

Gripo epidemiją yra paskelbusios Alytaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Klaipėdos miestų, Druskininkų ir Alytaus, Ukmergės, Jurbarko, Lazdijų, Klaipėdos, Telšių, Kretingos, Varėnos, Švenčionių ir Visagino rajonų savivaldybės.

Skirtingai nuo peršalimo, gripui būdinga staigi ligos pradžia, aukšta temperatūra, raumenų skausmai, pranešė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC).

Kitaip nei peršalimo virusai, gripas gali sukelti komplikacijų, pavojingų gyvybei. Komplikacijos dažniau kyla vyresnio amžiaus žmonėms ir tiems, kurie sega lėtinėmis ligomis.

ULAC teigia, kad pati efektyviausia priemonė, apsauganti nuo gripo ir jo komplikacijų yra skiepai. Taip pat patariama vengti masinio susibūrimo vietų ir sąlyčio su sergančiais asmenimis, jei įmanoma, atidėti renginius, taip pat dažnai plauti rankas, o susirgus gydytis namuose ir neiti į mokyklą ar darbą.

Pirmadienį pranešta apie Vilniuje nuo gripo mirusį 65 metų vyrą. Antradienį Kauno klinikos pranešė apie mirusią 56 metų moterį, kuri, įtariama, taip pat mirė nuo gripo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.