Po 16 santuokos metų moteris reikalauja teismo leidimo nutraukti vyro gyvybę

Persijos įlankos karo veterano žmona reikalauja teismo leidimo išjungti vyro gyvybę palaikantį aparatą. Paulas Briggsas (43 m.) buvo sužalotas daugiau nei prieš metus per eismo įvykį. Dėl patirtos smegenų traumos vyras yra vegetacinės būklės ir atsigauti nėra jokių galimybių, rašo dailymail.co.uk.

Persijos įlankos karo veterano žmona reikalauja teismo leidimo išjungti vyro gyvybę palaikantį aparatą.<br>„123rf.com“ nuotr.
Persijos įlankos karo veterano žmona reikalauja teismo leidimo išjungti vyro gyvybę palaikantį aparatą.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2016, 2:06 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 8:49 PM

Nepriklausomi medikai tikina, kad vyras yra tik minimaliai sąmoningas, tačiau sprendimą dėl gyvybės palaikymo nutraukimo svarstys teismas. Taip nutiko todėl, kad vyras niekad nepareiškė savo valios, ką tokiu atveju reikėtų daryti. Vis dėlto vyro artimieji įsitikinę, kad Paulas nebūtų norėjęs tokio gyvenimo.

„Paulas jau 17 mėnesių yra negerėjančios vegetacinės būklės ir tik minimaliai sąmoningas. Niekas iš jo šeimos nemano, kad jis būtų norėjęs gyventi tokį gyvenimą, nes būdamas sveikas jis buvo itin aktyvus“, – paaiškino paciento šeimai atstovaujantis advokatas Mathieu Culverhouse'as.

Ligos istorijoje nurodoma, kad per eismo įvykį vyriškiui į smegenis išsiliejo kraujas, net penkiose vietose lūžo stuburas, buvo sumušti vidaus organai, jis patyrė kitų stiprių sužalojimų. Dėl to vyras nebegali kalbėti, priimti sprendimų ir visiškai nevaldo savo kūno. Neišjungus gyvybės palaikymo aparato Paulas galėtų nugyventi dar apie dešimt metų, tačiau jo žmona reikalauja leidimo vyro gyvenimą pabaigti garbingai.

„Pastarieji 17 mėnesių buvo itin sunkūs. Jie tikrai nelinkėtų to, kas Paului pakenktų. Priešingai – paciento šeima siekia jo gyvybę nutraukti ne dėl savanaudiškų paskatų, o norėdama suteikti mylimam žmogui galimybę mirti oriai“, – aiškino teisininkas.

Nors dažniausiai siekiama visiško paciento privatumo, eismo įvykis, į kurį pateko P.Briggsas, buvo plačiai aprašytas vietos spaudos. Be to, jo artimieji neprašė išlaikyti anonimiškumą.

Lemtingą naktį Paulas motociklu vyko į darbą Policijos departamente. Jo laukė naktinė pamaina. Deja, iš priešpriešinio eismo juostos į kelią įlėkė automobilis. Kaktomuša susidūrus transporto priemonėms Paulas buvo vienintelis nukentėjęs eismo įvykio dalyvis.

Neatsakingai automobilį „Nissan Micra“ vairavusios 26 metų Chelseos Rowe laukė bausmė – moteriai skirta 12 mėnesių nelaisvės.

„Neįmanoma nusakyti to skausmo, kurį jaučiame. Visus šiuos 17 mėnesių matyti Paulą tokios būklės buvo sunku ne tik man, bet ir mūsų dukrai, artimiesiems. Tai daug blogiau nei staigi mirtis įvykio vietoje, nes, nors ir žinome, kad galimybių pasveikti nėra, mes vis dar negalime gedėti to, kas ir taip prarasta“, – aiškino paciento žmona, su kuria Paulas susituokė 2000-aisiais ir augina penkerių metų dukterį Ellą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.