Ne kiekvienas išdrįstų: moteris dėl dukters ligos pasiryžo netikėtam žingsniui

Julie Bradford (45 m.) tapo savo 21-erių metų amžiaus dukters Jessicos vaiko surogatine motina. Taip, perskaitėte teisingai, moteris pagimdė savo pačios anūką po to, kai būdama vos 18-os jos duktė įveikė kovą su gimdos kaklelio vėžiu, rašė belfasttelegraph.co.uk.

Julie Bradford (45 m.) tapo savo 21-erių metų amžiaus dukters Jessicos vaiko surogatine motina.<br>123rf nuotr.
Julie Bradford (45 m.) tapo savo 21-erių metų amžiaus dukters Jessicos vaiko surogatine motina.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2016, 12:11 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:54 PM

Anūką Julie pagimdė gruodžio 2-ąją. Prieš vėžio gydymą užšaldyta ir apvaisinta jos dukters kiaušialąstė buvo įleista į moters gimdą, kur sėkmingai prisitvirtino.

Tris vaikus turinti moteris patikino, kad jos anūko gimimas prilygo Kalėdų stebuklui.

„Bet kuri motina taip pasielgtų dėl savo vaiko. Mūsų šeima išgyveno vėžį, tad man nė klausimas nekilo, ar turėčiau išnešioti Jessicos kūdikį“, – aiškino močiute tapusi Julie.

Ligos remisiją pasiekusi Jessica tikino, kad vėžys nebuvo sunkiausia, ką jai teko patirti. Pasak merginos, daug sunkiau buvo susitaikyti su faktu, kad išgyvenusi radioterapiją ji niekuomet negalės pati susilaukti vaikų.

Visgi, prieš pradėdama gydymą moteris užšaldė 21 radioterapijos nepažeistą kiaušialąstę. Būtent viena iš jų ir buvo apvaisinta bei sėkmingai prigijo Jessicos motinos Julie gimdoje.

Gydymas buvo pradėtas šių metų pradžioje. Pasak Jessicos ir jos vyro Reeso Jenkinso, Julie yra be galo drąsi, kad ryžosi tai išgyventi dėl savo dukters.

„Mano motinos drąsa yra stulbinanti. Aš liksiu amžinai dėkinga, už tai, kad ji man padovanojo sūnų“, – teigė duktė.

Šiuo metu abidvi moterys kovoja už tai, kad būtų pajaunintas dėl gimdos kaklelio vėžio tiriamų moterų amžius, kadangi Jessica buvo „per jauna“ susirgti šia liga. Jos siekia, kad amžiaus riba būtų nuleista nuo 24 iki 18 metų amžiaus.

Dėl jauno amžiaus medikai iš pradžių įtarė, kad Jessica kenčia nuo makšties grybelio, kadangi patyrė bendrojo pobūdžio simptomus, kaip skausmas mylintis bei nestiprus kraujavimas. Deja, tolimesni tyrimai atskleidė, kad ant merginos gimdos kaklelio buvo auglys.

Vis dėlto, Jessica su vyru Reesu nepraranda vilties. Ateityje jie norėtų susilaukti daugiau vaikų. Pora taip pat ketina pasinaudoti naujausia gimdos persodinimo procedūra, kurią dukteriai atiduotų motina Julie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?