Šauktinio kritimas iš lovos užminė mįslę: paaiškėjo detalių apie jo būklę

Sausio 5 dieną Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad, pirminiais duomenimis, iš lovos antro aukšto iškritęs šauktinis patyrė galvos traumą. Dėl patirto sumušimo karys buvo gydomas Kauno klinikose. Vakar, antradienį, karys perkeltas į kariuomenės ligoninę.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono pulkininkas leitenantas E.Lastauskas portalui „Lrytas.lt“ teigė, kad šiuo metu nuolatinės pradinės privalomosios karo tarnybos šauktinis iš Kauno klinikų buvo perkeltas į kariuomenės ligoninę.<br>P.Mantauto nuotr.
Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono pulkininkas leitenantas E.Lastauskas portalui „Lrytas.lt“ teigė, kad šiuo metu nuolatinės pradinės privalomosios karo tarnybos šauktinis iš Kauno klinikų buvo perkeltas į kariuomenės ligoninę.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Elzė Laužikaitė

Jan 11, 2017, 8:04 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 10:35 AM

Kaip praėjusį ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija, sužalotasis – 1997 metais gimęs Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono nuolatinės pradinės privalomosios karo tarnybos karys.

Tai patvirtino klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė Eglė Audickaitė.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono pulkininkas leitenantas Eugenijus Lastauskas portalui lrytas.lt teigė, kad šiuo metu nuolatinės pradinės privalomosios karo tarnybos šauktinis iš Kauno klinikų buvo perkeltas į kariuomenės ligoninę.

„Šiuo metu šauktinis jaučiasi gerai ir iš Kauno klinikų yra perkeltas į karinį dalinį ir jame esančią ligoninę, kur yra taikomas gydymas dėl stipraus veido srities sumušimo. Priežastis, kodėl įvyko šis incidentas, tiria karo policija.

Kol karys buvo laikomas Kauno klinikose, tiesioginiai kario vadai bent vieną ar du kartus vyko jo aplankyti. Taip pat buvo artimai bendraujama su nukentėjusiojo artimaisiais, jiems suteikta visa reikiama informacija.

Ėmėmės prevencinių priemonių, kad tokie incidentai ateityje nepasikartotų. Buvo bendraujama ne tik su kitais kariais, bet ir su visu batalionu, kurį sudaro keli šimtai karių.

Su kariais bendravau ne tik aš, bet ir kapelionas, psichologė. Raginome imtis atsargos priemonių tiek dėl savo, tiek dėl aplinkinių sveikatos.

Priežastis, kodėl karys patyrė šią traumą, tiria karo policija, todėl sunku komentuoti plačiau. Vis dėlto galiu patikinti, kad su šiuo incidentu susijęs asmuo arba asmenys bus išsiaiškinti“, – sakė pulk. ltn. E.Lastauskas.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad incidentas įvyko tyčia, jis teigė negalintis to komentuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.