Aurelijus Veryga kaltina šantažu: pasakė, ar bus uždaryta Vilniaus miesto klinikinė ligoninė

Po Vilniaus miesto vicemero Gintauto Palucko įrašų socialiniuose tinkluose apie Vilniaus miesto klinikinės ligoninės uždarymą, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga suskubo atkirsti. Pasak ministro, ši situacija, kai ligoninės vadovai priėmė sprendimą, prieštaraujantį galiojantiems teisės aktams, tikėdamiesi padaryti spaudimą ministerijai ir tuos aktus pakeisti, yra gryniausias šantažas.

A.Veryga.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Veryga.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2017, 1:25 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 10:41 AM

Apie situaciją, kai minėta gydymo įstaiga nutarė tretinio lygio radiologijos paslaugas ne teikti pati, o pirkti iš privačios įmonės, portalas lrytas.lt rašė jau anksčiau.

Ligoninės vadovas Narimantas Markevičius tuomet teigė, kad toks bendradarbiavimo modelis yra naudingas, padeda sutaupyti, be to, leidimą priimti sprendimą buvo davusi Vilniaus miesto savivaldybės taryba.

Tačiau A.Veryga įsitikinęs, kad ligoninė elgėsi neteisėtai, o G.Palucko pareiškimai viešojoje erdvėje – pasirengimas partijos pirmininko rinkimams.

Jis kaltina miesto vadovus skleidžiant „dezinformaciją ir paniką“.

„Norime išsklaidyti tas baimes, kurios buvo paskleistos viešoje erdvėje, socialiniuose tinkluose. Galime užtikrinti, kad Antakalnio ligoninė tikrai nebus uždaroma, jokių panašių planų ar ketinimų tikrai nėra. Galiu tik apgailestauti, kad gerbiamas vicemeras Gintautas Paluckas, mano supratimu, tokiu būdu ruošiasi partijos vadovo rinkimams“, – žurnalistams spaudos konferencijoje ketvirtadienį teigė ministras.

Anot jo, šiuo metu ligoninė turi visas galimybes teikti radiologines paslaugas.

„Ligoninė neturėjo teisės priimti tokio sprendimo. Įsivaizduokite, kas nutiktų, jei ta privati įmonė bankrotuotų? Tuomet žmonės tikrai liktų be paslaugų. Taip pat įžvelgiame ir galimą monopolio atsiradimo grėsmę, todėl sitruacija turi būti gerai išnagrinėta“, – teigė ministras.

Šiuo metu pradėta sudarinėti darbo grupė, kuri peržiūrės visų radiologijos paslaugų teikimo tvarką. Licencijos radiologijos paslaugos stabdymas, turėjęs įvykti penktadienį, vasario 10 d., Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje atidedamas tol, kol darbo grupė pateiks išvadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.