Nėščia vienuolikmetė mergaitė greitai taps jauniausia Jungtinės Karalystės motina

Didižiosios Britanijos policija patvirtino, kad vienuolikmetė mergaitė, kurios tapatybe dėl teisinių priežasčių negali būti identifikuota, greitai taps jauniausia Didžiosios Britanijos motina. Manoma, kad vaiko tėvas yra vos keleriais metais vyresnis paauglys. Siekiant apsaugoti abudu vaikus, informacija apie nėštumą nėra plačiai skelbiama, rašė dailymail.co.uk.

Jauniausia Didžiosios Britanijos motina tapsianti vienuolikmetė gimdyti turėtų jau netrukus.<br>123rf.com
Jauniausia Didžiosios Britanijos motina tapsianti vienuolikmetė gimdyti turėtų jau netrukus.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2017, 4:19 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 2:32 PM

Žinoma tik tai, kad mergaitė turėtų gimdyti netolimoje ateityje. Ši naujiena išplito praėjus vos dviems savaitėms po to, kai anksčiau buvusi jauniausia motina šalyje paskelbė, jog po daugiau nei 10 metų laukiasi antro kūdikio.

Tressa Middleton, 23 m., buvo vos 12 metų, kai išprievartauta brolio pagimdė savo pirmąjį vaiką. Pirmus dvejus metus ji rūpinosi savo vaiku pati, bet, teisėsaugai pranešus kas yra kūdikio tėvas, vaikas buvo konfiskuotas.

T.Middleton teigė, kad ji jautė kaltę dėl vaiko atėmimo, todėl paniro į narkotikų ir alkoholio liūną. Nusprendusi pakeisti savo gyvenimą ji atsisakė šių žalingų įpročių. Būdama 17 m. sutiko vaikiną, kuris šiandien yra Tressos sužadėtinis.

Patyrusi vieną persileidimą Tressa neseniai sužinojo, kad kartu su savo širdies draugu Darrenu Youngu, 30 m., laukiasi vaikelio. Anksčiau savo tapatybę slėpusi moteris atskleidė, kad žinia apie nėštumą buvo „saldžiai karti“, tačiau jautėsi dėkinga, kad gavo dar vieną šansą tapti motina.

„Aš tik noriu, kad šį sykį viskas būtų idealu. Labai laukiu ateinančių įvykių ir jau dabar be galo myliu savo kūdikį. Tai, kad iš manęs buvo atimta duktė mane tikrai paveikė, todėl šį kartą padarysiu viską, ką galiu, kad nepakenkčiau savo vaiko ateičiai“, – kalbėjo moteris.

Tressa taip pat pripažino, kad antrasis vaikas nepakeis jos dukters, kuriai šią vasarą sueis 11 metų – tiek pat, kiek buvo ir Tressai, kai ši pastojo.

Moteris jauniausia Britanijos mama išliko iki pat 2014 m., kai šiaurinėje Londono dalyje gyvenanti mergaitė vaiko susilaukė būdama penkiais mėnesiais jaunesnė už Tressą. Būdama 12 m. ir 3 mėn. amžiaus ji ir trylikametis berniukas tapo jauniausiais tėvais Britanijoje.

Lietuvoje jauniausia gimdyvė užregistruota 1995 metais. Ji tuomet buvo 11 metų 5 mėnesių. Vadinasi, mergaitė pastojo būdama dar dešimties.

Nėštumas tokiame ankstyvame amžiuje neigiamai paveikia ne tik motiną, bet ir vaiką. Jauno amžiaus mergaitės, kurios visai neseniai pradėjo lytiškai bręsti, nors gali būti fiziškai pajėgios pastoti ir išnešioti kūdikį, tam yra visai nepasiruošusios psichologiškai.

Be to, jaunos mergaitės motinomis tampa po išprievartavimo, todėl kūdikio išnešiojimas ir auginimas gali tapti nuolatiniu priminimu apie patirtą traumą. Net ir tais atvejais, kai mergaitė pastoja lytinių santykių metu su bendraamžiu, abudu akte dalyvaujantys vaikai dažnai iki galo nesuvokia, ką daro ir kokias pasekmes tai gali turėti.

Todėl labai svarbu užtikrinti, kad vaikams būtų prieinamas lytinis švietimas ir itin jauname amžiuje, net jeigu suaugusiems tai atrodo nebūtina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.