Protu nesuvokiama: nuplikytam sūnui leido kankintis visą naktį

Kupiškio rajone – sveiku protu nesuvokiamas įvykis. Kol kas ne visai aiškiomis aplinkybėmis trimetis vaikas buvo nuplikytas verdančiu vandeniu, o motina nusikalstamai delsė apie tai pranešti medikams.

Seniūnijos socialinė darbuotoja sakė, kad moteris viena augina vaiką, yra tvarkinga ir negirtaujanti. Jai padeda tėvai.<br>Algis Barzdžius. Asociatyvioji nuotr.
Seniūnijos socialinė darbuotoja sakė, kad moteris viena augina vaiką, yra tvarkinga ir negirtaujanti. Jai padeda tėvai.<br>Algis Barzdžius. Asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, www.panskliautas.lt

2017-03-27 10:21, atnaujinta 2017-04-07 03:21

Skausmą malšina narkoze

Ketvirtadienį Panevėžio ligoninės Intensyviosios terapijos skyriuje atsidūrė namuose Kupiškio rajone verdančiu vandeniu nuplikytas trimetis berniukas.

Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus gydytoja Giedrė Šipelienė sakė, kad berniukui nustatytas 2-ojo laipsnio nudegimas. Karštas vanduo pažeidė apie 10 procentų kūno.

Mažyliui tenka kasdien iškęsti skausmingus nugaros perrišimus. Kad procedūros nebūtų kankinamos, vaikui skiriama narkozė.

Šiuo metu berniuko gyvybei pavojaus nėra. Artimiausiu metu planuojama jį perkelti į kitą skyrių.

Keista puodo istorija

Medikai sakė, kad verkiantį sūnų į ligoninę užvakar atlydėjo motina. Ji buvusi blaivi, tačiau apie įvykį pranešta policijai. Įtarimų sukėlė tai, kad jauna motina į medikus kreipėsi tik antrą dieną po nelaimės, o juk vaikas turėjo iškęsti nežmoniškus skausmus.

Kupiškio policijos viršininkas Gintautas Misiūnas sakė, kad moteris pareigūnams pasakojo, jog sūnus buvo namuose, nes kelias dienas sirguliavo.

Toliau ji teigė, kad vėlų trečiadienio vakarą nutarė daryti inhaliacijas kosinčiam sūnui. Tuo tikslu ant viryklės užkaitusi puodą su vandeniu.

Puodą esą užkliudęs po virtuvę bevaikščiojantis vaikas. Jis esą neužsivertęs verdančio puodo tiesiai ant savęs. Vanduo išsiliejęs šalia jo ant grindų. Tada vaikas paslydęs ir griuvęs ant nugaros į tą karšto vandens balą. Iš skausmo klykiantį sūnų pakėlusi motina.

Tikino, kad miegojo

Medikai stebėjosi tolesniu moters elgesiu. Ji neiškvietė greitosios. Į medikus kreipėsi tik kitą rytą.

Vėliau moteris teisinosi, kad ant sūnaus nugaros nebuvo matyti jokių sužeidimų ar iššokusių pūslių. Ji maniusi, kad per drabužius verdantis vanduo nespėjo nuplikyti kūno.

Per naktį moteris sūnui dėjusi šaltus kompresus.

Paskui medikus ji bandė įtikinti ir tuo, kad vaikas per naktį miegojo ramiai, nesikankino.

Tik rytą pamačiusi, kad sūnui blogai, pakilo temperatūra, ji parodė vaiką šeimos gydytojai. Ši iškart paliepė kankinį vežti į ligoninę.

Dėl įvykio policija pradėjo tyrimą.

Ši šeima nei policininkams, nei Kupiškio vaiko teisių apsaugos tarnybai iki šiol nebuvo žinoma.

Seniūnijos socialinė darbuotoja sakė, kad moteris viena augina vaiką, yra tvarkinga ir negirtaujanti. Jai padeda tėvai.

Girtuoklei – kaltas vaikas

Gydytoja G.Šipelienė sakė, kad nuplikinimai pavojingi – gali kilti infekcijos. Be to, tokios žaizdos labai skausmingos.

Kadangi vaiko oda plonesnė nei suaugusiųjų, nudegimai greitai persiduoda į gilesnius sluoksnius. Neretai iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad žaizda nėra sunki, tačiau vėliau paaiškėja, jog oda buvo pažeista smarkiau.

Gydytoja pastebi, kad per metus Panevėžio krašte pasitaiko 20–30 panašių nelaimių.

Prieš mėnesį panašus atvejis buvo nutikęs Biržų rajone. Jau esame rašę, kad gerai dar nevaikštantis berniukas nusiplikė pėdas ir blauzdas.

Vaiko motina tikino, kad sūnus pats išpylė puodą su karšta sriuba ir į ją įlipo. Moteris tą vakarą buvo girta.

Šeima įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą. Policija ir dėl šio atvejo atlieka tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.