Revoliucinis metodas leis pamiršti sąnarių skausmą?

Nusilpus organizmui, sąnariams ar imuninei sistemai, neretai imame dairytis į maisto papildus. Dėl didelės jų įvairovės kartais darosi sunku ne tik išsirinkti tinkamą, bet ir iš tiesų veiksmingą papildą. Neretai tuo pasinaudoja interneto sukčiai, kurie, orientuodamiesi į naivius klientus, pardavinėja „itin greitai veikiančius“, kone „stebuklingus“ papildus.

Neva stebuklingą poveikį turintis „Flexa Plus New“ maisto papildas Maisto papildų sąraše nėra registruotas.<br>123rf.com
Neva stebuklingą poveikį turintis „Flexa Plus New“ maisto papildas Maisto papildų sąraše nėra registruotas.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Elzė Laužikaitė

Mar 30, 2017, 12:31 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 9:39 PM

Tam, kad šie teiginiai būtų įtikinamesni, jų internetiniuose puslapiuose gausu ir sėkmės istorijų, pasakojančių, kaip pagėrus reklamuojamų papildų kone iš karto išsisprendė visos sveikatos problemos. Deja, nors vaistinėse gausu sveikatai naudingų, imuninę sistemą stiprinančių papildų, nei vienas iš jų neturės žaibiškai greito poveikio jūsų organizmui.

Juolab, kad tai nėra medikamentai – net ir bendras pavadinimas išduoda, kad pagrindinė papildų funkcija yra papildyti kasdieninį racioną tam tikromis mineralinėmis medžiagomis ar vitaminais, kurių gavęs organizmas gali visapusiškai sustiprėti. Tai reiškia geresnę imuninės sistemos veiklą, stipresnius kaulus, sąnarius, virškinimą bei kitas pagerėjusias organizmo funkcijas.

Kreipėsi sunerimusi skaitytoja

Praėjusią savaitę į lrytas.lt redakciją kreipėsi sunerimusi skaitytoja Asta. Ji papasakojo, kad iš draugės sužinojo apie naujus, „stebuklingus“, bemat sąnarių skausmą išgydančius papildus. Moteris teigė, kad jų reklamą ir aprašą buvo galima rasti lietuviškame puslapyje.

Neva žymaus britų profesoriaus Marko Millerio sukurti papildai „Flexa Plus New“ veikia be galo greitai. Reklaminiame interneto puslapyje teigiama, kad jų poveikis matyti kone iš karto.

„Štai vidutiniai dalyvių pasiekti rezultatai: visiškas sąnarių ir stuburo skausmo atsikratymas jau po pirmos metodo taikymo savaitės, tirpimo ir nemalonaus sąnarių standumo jausmo išnykimas per pirmąsias 2 savaites, uždegimų pašalinimas ir pagrindinių sąnarių elementų (kaulo, kremzlės) regeneracija per 4 savaites, sugrįžimas prie pilno fizinio pajėgumo po 30 dienų“, – štai koks neįtikėtinas poveikis žadamas papildus įsigijusiems asmenims.

Deja, liaudies išmintis byloja, kad ne viskas auksas, kas auksu žiba. Lenkiškame interneto puslapyje taip pat buvo aprašyti tie patys maisto papildai ir buvo paskelbta, kad tai – eilinė apgavystė, skirta naiviems ir neveiksmingo gydymo išvargintiems asmenims. Jame teigiama, kad toks profesorius iš viso neegzistuoja, o papildų poveikis – įtartinas.

Pasirodo, tariamo profesoriaus nuotraukos iš tikrųjų priklauso Niujorke esančio Rekonstrukcinės sąnarių operacijos centro gydytojui-chirurgui Stevenui F. Harwinui, o papildų sudėtis iš viso nėra aiški. Taip pat, atrodo, kad sukčiai nė nepasistengė kurdami šią apgaulingą reklamą – ne visi skaičiai sutampa (pvz., viename interneto puslapyje preparatą išbandžiusių yra vos 272, o kitame šis skaičius šokteli iki 350 tūkst.), klaidingai vartojami medicininiai terminai.

VMVT atlieka tyrimą

Dėl „Flexa Plus New“ maisto papildų kreipėmės ir Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kuri patvirtino, jog šis internetu platinamas papildas yra neregistruotas Lietuvoje. Tai reiškia, kad jo kokybė ir saugumas taip pat kelia įtarimų.

„Informuojame, kad šis maisto papildas nėra notifikuotas, o tiekti Lietuvos Respublikos rinkai nenotifikuotus maisto papildus, t. y. neįtrauktus į Maisto papildų sąrašą, yra draudžiama. Rekomenduojame vengti maisto papildus įsigyti abejotinais ir nepatikimais būdais, nes jų kilmė gali būti neaiški, o sauga ir kokybė – abejotina.

Informuojame, kad Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atlieka tyrimą dėl šių neteisėtai platinamų maisto papildų“, – rašė VMVT vyriausioji specialistė – valstybinė maisto produktų inspektorė Renata Steponavičiūtė.

Vartotojai turėtų būti atidūs

Reklaminių sukčių gausu visur, ne tik internete, todėl labai svarbu įsitikinti, kad perkamas produktas yra registruotas Maisto papildų sąraše. Tai užtikrina, kad papildas yra saugus vartoti, jo poveikis atitiks reklamą, o sudėtyje nebus kenksmingų ar visiškai jokios naudos neturinčių medžiagų.

Jeigu norite pasitikrinti įsigytą (ar planuojamą įsigyti) produktą, visus į Maisto papildų sąrašą įtrauktus papildus galite pasitikrinti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.