Mažųjų pacientų klausa – dar saugesnėse rankose

Kauno klinikų Ausų, nosies ir gerklės ligų klinika įsigijo naują ir modernią įrangą, leidžiančią būtinus tyrimus atlikti pagal aukščiausius standartus ir per trumpesnį laiką. Žinią apie tai Kauno klinikos išplatino ketvirtadienį. 

Kauno klinikų Ausų, nosies ir gerklės ligų klinika įsigijo naują ir modernią įrangą, leidžiančią atlikti būtinus tyrimus pagal aukščiausius standartus ir trumpesnį laiką. <br> M.Patašiaus nuotr.
Kauno klinikų Ausų, nosies ir gerklės ligų klinika įsigijo naują ir modernią įrangą, leidžiančią atlikti būtinus tyrimus pagal aukščiausius standartus ir trumpesnį laiką. <br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2017, 3:33 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:21 PM

„Mūsų komanda yra iškėlusi labai aukštus tikslus, todėl tikriname, audituojame savo darbo rezultatus. Remiantis jais, tobuliname klausos sutrikimo ištyrimo metodus, stengiamės, kad jie atitiktų pasaulinius reikalavimus ir būtų tikslūs bei savalaikiai“, – teigia klinikos vadovas prof. Virgilijus Ulozas. 

Naujoji įranga gydytojams leidžia būtinus tyrimus atlikti pagal aukščiausius standartus. Vienas iš tokių tyrimų – paciento klausos slenksčio ir galimas klausos laido pažeidimo vietos nustatymas. 

„Nors pats tyrimas nėra naujas, tačiau kartu su atnaujinta aparatūra yra naudojamos šiuolaikiškos, pasaulinius standartus atitinkančios tyrimo atlikimo ir automatinio vertinimo programos. 

Procedūra tapo žymiai trumpesnė, todėl per tą patį laiką, kurį skirdavome tik smegenų kamieno klausos sukeltųjų potencialų registravimui ir įvertinimui, dabar galime atlikti net keletą  klausos testų“, – teigė Ausų, nosies ir gerklės ligų klinikos gydytoja dr. Alina Kuzminienė. 

Vienintelėse Kauno klinikose yra atliekamas elgesiu grįstos audiometrijos tyrimas, kuris leidžia įvertinti klausos lygį patiems mažiausiems, 2-3 mėnesių pacientams. 

„Objektyvūs klausos tyrimai mažiems vaikams yra atliekami miego metu, tačiau gana dažnai būna reikalinga ir bendrinė nejautra. Jeigu nepavyksta tyrimo atlikti vaikui miegant, tai darome specialiai mažiesiems pacientams pritaikytoje saugioje operacinėje. Tyrimus vykdanti daugiadisciplininė komanda užtikrina procedūrų saugumą, sumažina klaidų tikimybę –  tokiu būdu galime nustatyti vaiko klausos slenkstį maksimaliai tiksliai, planuoti klausos ištyrimo etapus ir suteikti daugiau informacijos nerimaujantiems tėvams“, – pasakoja prof. V. Ulozas.

 Objektyviais tyrimo metodais užregistruojami ir specialia programa analizuojami klausos analizatoriaus atsakai į garsinį stimulą, o tyrimo rezultatas – audiograma, t.y.  klausos kreivė.

Kauno klinikų Ausų, nosies ir gerklės ligų klinika išskirtinį dėmesį skiria ankstyvam vaikų klausos sutrikimo nustatymui bei reabilitacijai. Klinikoje dirbantys gydytojai pirmieji Lietuvoje pradėjo pirminę naujagimių klausos sutrikimų atranką otoakustinės emisijos metodu Neonatologijos klinikoje, taip pat pirmieji įdiegė objektyvų klausos tyrimą – klausos sukeltųjų smegenų kamieno potencialų registravimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.