Vilnietis pasipiktino: „Prašo sumokėti, o apsilankymo pas gydytoją lauk kelias savaites“

Praėjusią savaitę į lrytas.lt redakciją kreipėsi vilnietis Arūnas, kuriam iškilo gana aktualus klausimas. Pasibaigus vairuotojo pažymėjimo galiojimo laikui, jis norėjo atlikti sveikatos patikrinimą. Vis dėlto, vyras liko nemaloniai nustebintas – nepaisant to, kad poliklinikoje paprašė už šią paslaugą susimokėti, Arūno buvo paprašyta vizito palaukti net dvi savaites.

Nors paslaugos tenka laukti dvi savaites, už ją vis tiek tenka susimokėti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nors paslaugos tenka laukti dvi savaites, už ją vis tiek tenka susimokėti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Antakalnio poliklinika. Medicina, pensininkai, ligos, registratūra, sveikata, ligoninė, sodra, ligoniai, invalidai<br>R.Neverbicko nuotr.
Antakalnio poliklinika. Medicina, pensininkai, ligos, registratūra, sveikata, ligoninė, sodra, ligoniai, invalidai<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 4, 2017, 11:48 AM, atnaujinta Sep 4, 2017, 11:52 AM

„Pasibaigus galioti pažymėjimui reikia pasitikrinti sveikatą, tad nieko nelaukęs paskambinau į Antakalnio polikliniką, kurioje man pranešė, jog už paslaugą turėsiu sumokėti apie 15 eurų.

Be to, pridūrė, kad artimiausias apsilankymo laikas yra rugsėjo 11 dieną. Man tas laikas netiko ne tik todėl, kad su savo automobiliu išvykstu į užsienį, bet ir iškilo klausimas, kaip gi yra, kad poliklinika lupa pinigus, padaro mokamas paslaugas, o jų laukti paskui reikia net pusę mėnesio.

Ar tik mokamos paslaugos neturėtų garantuoti ankstyvesnio apsilankymo pas specialistą?

Būtent dėl ilgo laukimo laikotarpio paslaugos man teko atsisakyti. Vietoje poliklinikos nuvykau į privačią kliniką, kurioje sumokėjau 5 eurais daugiau, bet sveikatos patikrinimas buvo atliktas per 10 minučių“, – laiške rašė vyras.

Paslaugos teikiamos ne skubos tvarka

Susisiekus su VšĮ Antakalnio Poliklinikos direktoriaus pavaduotoja medicinai Ingrida Savickiene paaiškėjo, kad nors ilgas laukimas yra retas atvejis, profilaktinio sveikatos patikrinimo nemokamai teikiamos nebūna.

„Laikantis įstatymo 301 str. „Dėl profilaktinių sveikatos tikrinimų sveikatos priežiūros įstaigose“, profilaktinio sveikatos patikrinimo vairuotojams paslauga visuomet yra mokama. Žinoma, stengiamės paslaugą suteikti kuo greičiau ir paprastai paciento apsilankymo laikas būna numatomas per artimiausias kelias dienas. 

Apgailestaujame, kad pacientas patyrė nepatogumų, tačiau sveikatos patikrinimas dėl vairuotojo pažymėjimo nėra skubos tvarka teikiamos paslaugas. Tačiau tai, kad reikia laukti net porą savaičių, itin retas reiškinys. Tačiau šiuo metu daugelis darbo medicinos gydytojų atostogauja, o pacientų srautas paprastai išlieka pastovus, todėl ir susidaro ilgesnė eilė.

Be to, mes kiekvienam pacientui nurodome tikslų laiką ir dieną, kada reikia atvykti. Tokiu būdu išvengiame grūsties koridoriuose, pacientai gali susiplanuoti dieną, jiems nereikia visos dienos paskirti sveikatos patikrai“, – aiškino I.Savickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.