Lytinę sveikatą nuo šiol turės tikrintis ir pareigūnai vyrai

Nuo rugsėjo lytinę sveikatą privalės tikrintis ir Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pavaldžiose įstaigose dirbantys pareigūnai vyrai.

 Vyrų teisė į visapusišką sveikatos patikrinimą, įskaitant ir vizitą pas urologą iki dabar buvo apribota.<br> 123rf.com nuotr.
 Vyrų teisė į visapusišką sveikatos patikrinimą, įskaitant ir vizitą pas urologą iki dabar buvo apribota.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2017, 6:59 PM

Ministerija informavo lygių galimybių kontrolierę, kad bus atsižvelgta į jos išvadą, jog VRM privalomo sveikatos patikrinimo reglamentas diskriminavo vyrus – iki tol ginekologinė apžiūra buvo būtina tik moterims.

Atlikusi tyrimą, tarnyba pernai nustatė, kad tik moterims taikomas reikalavimas apsilankyti pas ginekologą diskriminavo darbuotojus vyrus – jų teisė į visapusišką sveikatos patikrinimą, įskaitant ir vizitą pas urologą, anot tarnybos, buvo apribota.

„Kadangi vidaus tarnybos pareigūnai vykdo itin svarbias ir atsakingas funkcijas visuomenėje, nėra jokio pateisinimo, kodėl pareigūnų vyrų sveikatai būtų skiriamas mažesnis dėmesys nei pareigūnių moterų sveikatai“, – teigė lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė.

Pagal Lietuvos įstatymus, visos valstybinės institucijos savo darbuotojams privalo užtikrinti vienodas teises ir pareigas – teisės aktuose negali būti diskriminuojančių nuostatų lyties ir kitais Lygių galimybių įstatyme įtvirtintais pagrindais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.