Aurelijus Veryga įvertino neblaivaus chirurgo poelgį

Savo nuostabą apie darbo vietoje įtariama neblaivų Santaros klinikų filialo Vaikų ligoninės chirurgą echoskopuotoją Andrių Čekuolį ir tai, kad medikas buco atleistas iš pareigų jo paties prašymu, išreiškė ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Savoje socialinio tinklo Facebook paskyroje jis pasidalino vieša žinute, kurioje teigė, kad nuo pareigų nušalinto chirurgo elgesys jį sukrėtė.

 Sveikatos apsaugos ministras teigė kol kas neteisiantis tokio mediko poelgio.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Sveikatos apsaugos ministras teigė kol kas neteisiantis tokio mediko poelgio.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-20 15:24, atnaujinta 2017-09-20 16:03

„Mane ir kolegas tai labai sukrėtė. Žinia apie apgirtusį mediką Santaros klinikų Vaikų ligoninėje vakar vakare plačiai sklido socialiniuose tinkluose. Šiandien, galima sakyti, ši tema viena pagrindinių. Šįvakar Lietuvos ryto TV laidoje "Lietuva tiesiogiai" apie tai kalbėsimės su laidos vedėja Daiva Žeimyte ir dalyviais - Donata Rinkevičiene ir vienu iš tėvų, kurie visa tai matė savo akimis. Ačiū jiems, kad pranešė ir netylėjo!

Neskubu teisti. Esu tik ministras, ne teisėjas. Tačiau labai norėtųsi, kad tokių istorijų išvis netektų narplioti, nes turėtų būti savaime suprantama, kad darbo vietoje visi (medikai, statybininkai ar bet kurie kitų sričių specialistai) turime elgtis atsakingai, būti blaivūs, nevartoti alkoholio.

Kodėl? Nes tai padidina nelaimių riziką, kelia nerimą ir grėsmę esantiems šalia, psichologinių problemų, galų gale kenkia darbovietės įvaizdžiui. Niekas to daryti nedraudžia po darbo valandų - artimų žmonių, draugų kompanijoje ar tiesiog bare. Juk kelios valandos ar minutės nepakeis skonio, bet gali išgelbėti gyvybę, išvengti nelaimių, nemalonių karjeros posūkių ir kitokių nutikimų!“ – rašė sveikatos apsaugos ministras.

Ligoninėje nebedirba

Pabandžius susisiekti su gydymo įstaiga paaiškėjo, kad chirurgas Andrius Čekuolis joje nebedirba.

„Vaikų ligoninės, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų filialo administracija netoleruoja darbuotojų darbo drausmės pažeidimų, tačiau nori patikinti, kad pacientai šioje situacijoje nenukentėjo. Gydytojas echoskopuotojas, paaiškėjus šiai aplinkybei, vyriausiojo budinčio, kuris direktoriaus nedarbo metu eina  filialo direktoriaus pareigas, iš karto buvo nušalintas nuo darbo, o reikalingą tyrimą atliko kitas tos srities specialistas.

Gydytoją nušalinus nuo darbo, surašytas nušalinimo nuo darbo aktas, gydytojas ligoninės transportu nuvežtas į Vilniaus priklausomybės ligų centrą kraujo tyrimui atlikti. Kol kas atsakymas negautas.

Vakar po nušalinimo nuo darbo, prieš vykstant į Vilniaus priklausomybės ligų centrą, gydytojas nusprendė parašyti pareiškimą dėl atleidimo iš užimamų pareigų ir nuo šiandien Vaikų ligoninėje nebedirba“, – laiške rašė Santarų klinikų filialo Vaikų ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.