Pavojus tykojo spanguolėse: uogavusi moteris atsidūrė ligoninėje

Iš Panevėžio ligoninės išleista gyvatės įkandimą besigydžiusi Panevėžio rajono gyventoja. Medikų globoje pensininkė praleido vieną savaitę.

Angys – vienintelės nuodingos gyvatės Lietuvoje.
Angys – vienintelės nuodingos gyvatės Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2017, 5:57 PM

Pensininkei nelinksmai baigėsi spanguoliavimas Traupio apylinkėse (Anykščių r.).

Moteris medikams pasakojo, kad net nespėjo pamatyti gyvatės, nes ši iškart nušliaužė šalin. Uogautoja tiesė ranką prie spanguolių krūmo, kai staiga pajuto skausmingą dūrį. Kažkas sušlamėjo tarp lapų.

Pakėlusi ranką spanguoliautoja viename piršte išvydo tris skylutes. Ji iš kart suprato, kad tai gyvatės dantų žymės. Moteriai pasidarė negera – ranka ėmė tinti, o skausmas stiprėjo.

Nieko nelaukusi nelaimėlė sėdo į vyro vairuojamą automobilį ir išskubėjo į Panevėžio ligoninę. Medikams nekilo abejonių, kad moteriai įgėlė gyvatė.

Lietuvoje gyvena vienintelės nuodingos gyvatės – angys, todėl spėjama, kad tokia gyvatė ir įgėlė.

Kodėl ištinusiame piršte buvo matyti trys žymės, o ne dvi, kaip įprastai? Neatmetama tikimybė, kad gyvatė spėjo akimirksniu atakuoti dukartus paeiliui.

Šių gyvačių nuodai nėra mirtini, tačiau įkandus angiai delsti nereikėtų.

Gyvatės įkandimas ypač pavojingas alergiškiems žmonėms. Išsivysčius anafilaksiniam šokui, krinta kraujospūdis, sutrinka kvėpavimas, todėl jo ištiktam žmogui būtina skubi medikų pagalba.

Toks atvejis Panevėžio krašte šiais metais antras. Pavasarį į ligoninę buvo atvežtas angies įgeltas ją gaudęs vyras. Gyvatės gaudytojui irgi buvo ištinusi ranka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.