Karštu vandeniu nusiplikiusio vaiko tėvams Širvintų ligoninėje – beširdiškas mediko pasiūlymas

Karštu vandeniu apsiplikiusiam vaikui – gydytojo siūlymas nusipirkti tepalo ir nedalyvauti kūno kultūros pamokose. Tokios „pirmos“ pagalbos sako sulaukusi vienuolikmečio mama, kai nuvežė skausmą vos tveriantį berniuką į Širvintų ligoninę.

G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušrinė Ionovienė („Lietuvos ryto“ televizija)

Oct 24, 2017, 7:17 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 10:53 PM

Pasak mamos, vaiką apžiūrėjęs gydytojas liepė reikiamo vaisto važiuoti į budinčią vaistinę į Vilnių ar Ukmergę ir tik slaugytojai paraginus nukentėjusiąjam buvo suleisti nuskausminamieji. Šoko ištikta motina vaiką atvežė į Vilniaus ligoninę, kur kaip paaiškėjo, jam reikia ne tepalo, bet nelengvo net porą savaičių truksiančio gydymo.

Santaros vaikų ligoninėje gulinčiam dvylikamečiui praėjęs sekmadienis įsimins visam gyvenimui. Pirtyje besiprausdamas vienas vietoj šalto vandens pasisėmė karšto ir šliūkštelėjo ant galvos. Mama sūnų iškart nuvežė į Širvintų ligoninę. Veido nenorinti rodyti moteris pasakoja, kad sūnų apžiūrėjęs medikas ją pribloškė.

„Daktaras atėjo atsipalaidavęs pažiūrėjo iš tolo, pirmiausia paklausė, ką aš turiu namie, pasakiau, kad nieko neturiu. Jis rankas išskėtė mes irgi nieko neturim , teks važiuot į budinčią vaistinę“, – „Lietuvos ryto televizijai“ pasakojo berniuko mama.

Pasak jos, gydytojas kurį laiką atsisakinėjo išrašyti receptą vaistams, o nuskausminamųjų skyrė tik slaugytojos keliskart paragintas.

„Tada paklausiau apie mokyklą, tai man jis sako, kad savo nuožiūra, galiu leist, galiu ne, bet fizinio nedaryt geriau, nes skaudės“, – kalbėjo pasibaisėjusi berniuko mama.

Mama nieko nelaukusi sūnų įsisodino į automobilį ir išvežė į Vilniaus ligoninę. Moteris pasakojo, kad visą kelią važiavo atidariusi langą, kad oras šaldytų nuplikytą vietą. Vaikas sėdėjo sukandęs dantis.

„Jis man sakė, kad skauda, o kaip man reaguoti? Sakiau pakentėti“, – netvardydama ašarų kalbėjo moteris.

Ne tik Širvintų ligoninėje, bet ir vienoje sostinės poliklinikų dirbantis gydytojas Valerij Sidorov iš pradžių nerado laiko paaiškinti, kodėl išsiuntė mamą į vaistinę. Vėliau teisinosi, kad apie ligoninės reikalus poliklinikoje pasakoti negali. tačiau galiausiai situaciją pakomentavo telefonu.

„Nebuvo tokio gylio odos pažeidimo, čia buvo reikalingas ambulatorinis gydymas, stacionarinis reikalingas, kai gilus pažeidimas, randėjimo galimybė, bet čia buvo paviršinis nuplikimas“, – aiškino medikas.

Tuo tarpu, Širvintų ligoninės direktorius Vidmantas Eigėlis aiškino, kad pirmai pagalbai reikiamų vaistų ligoninė turėjo, o ar gydytojas tinkamai gydė vaiką esą paaiškės tik baigus vidinį tyrimą.

„Nesinori abejoti gydytojo kvalifikacija, palaukim tyrimo pabaigos. Tada bus tikrai apsvarstyta ir padaryti visi sprendimai kad ateityje nepasikartotų tokios nei tai gydymo klaida, kaip tai įvardyti“, – kalbėjo V.Eigėlis.

Santaros klinikų Vaikų ligoninės chirurgas Vidas Misevičius teigė, kad apsiplikiusį berniuką reikėjo guldyti nedelsiant. Jam kasdien reikia daryti perrišimus su narkoze, lašinti nuskausminamuosius.

„Bendra paciento būklė buvo patenkinama, tačiau jo nudegimų plotas siekė 10 procentų, todėl jisai hospitalizuotas ir gydomas nudegimų skyriuje. Ar tokios būklės gali gydytis namuose tepaliukais? Tokio ploto nudegimai gydomi ligoninėje“, – užtikrintai kalbėjo gydytojas.

Tai ne pirmas atvejis, kai pacientai skundžiasi gydytoju Valerijumi Sidorovu. Širvintų rajone gyvenanti Anželika pasakojo, kad pas gydytoją buvo atvedusi šuns apkandžiotą globotinę. Tačiau, anot moters, vietoj pagalbos sulaukė reikalavimo parodyti globėjos dokumentus.

Globėja dokumentų važiavo į namus per 10 kilometrų, tačiau ir juos atvežus, gydytojas esą neskubėjo padėti mergaitei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.