A. Veryga su laikinuoju Santaros klinikų vadovu aptars įstaigos situaciją

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga antradienį susitinka su laikinuoju Santaros klinikų vadovu Juozu Raistenskiu.

Veryga Aurelijus<br>M.Patašiaus nuotr.
Veryga Aurelijus<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2018, 6:33 AM

Praėjusią savaitę įstaigos dalininkams priėmus sprendimą, kad J. Raistenskis toliau laikinai eis klinikų vadovo pareigas, ministras su juo nori aptarti einamuosius klausimus, BNS sakė A. Verygos patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė. Taip pat numatoma aptarti ir klausimus, susijusius su Pilvo chirurgijos centro vadovo konkurso organizavimu.

Prieš mėnesį Santaros klinikas supurtė korupcijos skandalas, įtarimai pareikšti generaliniam įstaigos direktoriui Kęstučiui Strupui ir dar bent dešimčiai asmenų.

Piktnaudžiavimu įtariamas K. Strupas teismo sprendimu buvo pusmečiui nušalintas nuo pareigų, tačiau praėjusią savaitę laimėjo konkursą į kitas vadovaujamas pareigas klinikose – jis turėtų tapti Pilvo chirurgijos centro vadovu. Konkurso procedūros dar nėra baigtos, tačiau jo išrinkimą vertindami SAM atstovai teigė, kad žmogus, kuriam teisėsauga yra pareiškusi įtarimus ir kuris teismo sprendimu nušalintas nuo pareigų, negali eiti vadovaujamų pareigų.

Be to, A. Verygos nuomone, minėtas konkursas yra dar vienas įrodymas, kad šiai gydymo įstaigai reikalingas laikinas vadovas iš šalies, BNS sakė ministro patarėja. Jos teigimu, kandidatą, kuris galėtų perimti vadovavimą klinikoms, ministras yra pateikęs antrajam dalininkui – Vilniaus universitetui.

Specialiųjų tyrimų tarnyba vasarį paskelbė Santaros klinikose tirianti galimą kyšininkavimo mechanizmą, kai už laimėtus viešuosius pirkimus iš įmonių reikalauta neteisėto finansinio atlygio, kuris užmaskuotas kaip parama.

BNS turimi dokumentai rodo, kad tokiu būdu K. Strupas įtariamas taręsis mažiausiai penkis kartus, Santaros klinikose vykstant viešiesiems pirkimams informacinių technologijų srityje.

Prokuroras Romualdas Betingis praėjusią savaitę BNS sakė, kad tyrime yra daugiau kaip dešimt įtariamųjų, keturi įtariami asmenys – klinikų darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.