Medikai išeis į gatves - šįkart ne tik protestuoti, bet ir švęsti

Ketvirtadienį, Medicinos darbuotojų dienos išvakarėse, medikai išeis į gatves.

Medikų piketas<br>D.Umbraso archyv. nuotr.
Medikų piketas<br>D.Umbraso archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ieva Urbonaitė-Vainienė (ELTA)

2018-04-26 08:26

Lietuvos medikų sąjūdžio organizuojamą mitingą bei jo keliamus reikalavimus skaidriai, efektyviai ir deramai finansuoti sveikatos apsaugą, įteisinti bazinį medikų atlyginimą, adekvačiai finansuoti valstybės draudžiamųjų asmenų gydymą, skirti tikrą prioritetą sveikatos apsaugos sistemai 2019 metų valstybės biudžete, palaiko ir Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas".

Lietuvos medikų sąjūdis, remiant daugybei visuomeninių organizacijų, kviečia medikus, mokytojus, mokslininkus, socialinius darbuotojus ir visus kitus, kurie teikia valstybei ir jos ekonomikai būtinas viešąsias paslaugas, ateiti ir palaikyti teisėtus medikų reikalavimus į jo rengimą mitingą „Kartu su medikais už valstybę ir jos ateitį!" Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje, prie Seimo.

Kaip skelbė ELTA, Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį buvo susitikęs su Lietuvos medikų sąjūdžio atstovais, tačiau mitingo organizatorių planų tai nepakeitė.

Lietuvos medikų sąjūdžio mitinge numatoma įvardyti sveikatos apsaugos sistemos reformos spragas bei uždavinius, kuriuos sąjūdis siūlo spręsti pirmiausia.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį spaudos konferencijoje stebėjosi, kad kai kurie medikų klausimai keliami net ir po to, kai į juos atsakyta.

„Kai kurių dalykų aš nelabai suprantu: keliamų klausimų, ypač žmonių, kurie dalyvauja ministerijos darbo grupėse, sėdi prie vieno stalo ir girdi vienu metu apie skaičius, apie kuriuos diskutuojame ir tariamės, ir pasitvirtiname su Finansų ministerija. Bet kai išėjus yra sakoma, kad mes nežinome, kiek bus pinigų, ar tikrai jų bus, šito aš nesuprantu", - sakė ministras, pridurdamas, kad medikų algoms didinti nuo gegužės bus skirta apie 120 mln. eurų.

Vyriausybė įsipareigojo nuo gegužės 1-osios medikų atlyginimus kelti vidutiniškai 20 proc. ir kad iki 2020 metų gydytojo vidutinė alga sieks 3 vidutinius darbo užmokesčius (VDU), o slaugytojo - 1,5 VDU.

Lietuvos medikų sąjūdis nėra tikras, kad įsipareigojimai bus vykdomi.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.