Kauno klinikose sugedus šaldymo įrangai ribojamos operacijos

Kauno klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos pastate sugedus šaldymo įrenginio valdymo prietaisui, čia pristabdytos operacijos.

Kauno klinikos<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno klinikos<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2018, 6:32 PM

Portalas delfi.lt penktadienį pranešė, kad šios klinikos operacinėse nuo praėjusios savaitės pristabdytos planinės operacijos, bet skubios operacijos atliekamos.

„Nepataisomai sugedus valdymo plokštei buvo nedelsiant reaguota ir susisiekta su įrenginio gamintojais Italijoje, užsakyta nauja plokštė, ji artimiausiu metu bus atsiųsta į Kauno klinikas. Gamintojai, suprasdami šios plokštės svarbumą ligoninei, nieko nelaukdami pradėjo gamybos procesą“, – portalui teigė Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos specialistė Karolina Vaikšnoraitė.

Jos teigimu, 2006 metais klinikos pastatas suprojektuotas ir įrengtas su vienu šaldymo įrenginiu, jis veikė kiekvieną dieną ir didelių gedimų užfiksuota nebuvo.

„Po šio gedimo imtasi priemonių ir nedelsiant planuojama sumontuoti rezervinę oro vėsinimo mašiną, kuri tokiais atvejais būtų operatyviai panaudojama ir darbas operacinėse nenutrūktų“, – sakė specialistė.

Iš viso Kauno klinikose yra 72 dieną dirbančios operacinės, iš jų – 10 budinčių, visą parą dirbančių operacinių. Anot K. Vaikšnoraitės, Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikoje šaldymo įrenginys šiuo metu veikia naujai įrengtose hibridinėse operacinėse, todėl čia galima atlikti operacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.