Pasakė, kokių vaistų reikėtų nepamiršti keliaujant

Vasara – tas metas, kai keliaujama intensyviau nei įprastai. Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) specialistai primena, kaip protingai susikomplektuoti kelioninę vaistinėlę, ko derėtų nepamiršti.

 Jei sergate lėtinėmis ligomis, būtina nepamiršti tų preparatų, kurie vartojami, kasdien.<br> 123rf.com nuotr.
 Jei sergate lėtinėmis ligomis, būtina nepamiršti tų preparatų, kurie vartojami, kasdien.<br> 123rf.com nuotr.
 Keliaujant pravartu su savimi turėti dezinfekavimo priemonę bei tvarsliavos, taip pat įvairių dydžių pleistrų.<br> 123rf.com nuotr.
 Keliaujant pravartu su savimi turėti dezinfekavimo priemonę bei tvarsliavos, taip pat įvairių dydžių pleistrų.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-06-10 10:12

– Jei šeimoje – visi sveiki ir vykstama į netolimą ar neilgą kelionę, visų namie turimų vaistų su savimi vežtis tikrai nebūtina.

– Jei sergate lėtinėmis ligomis, būtina nepamiršti tų preparatų, kurie vartojami, kasdien. Jei gydytojas neskyrė daryti pertrauką vartojant vaistus, pačiam nuspręsti ir užsiimti savigyda tikrai nereikėtų.

– Jei vykstama į užsienį, būtina susitvarkyti sveikatos draudimą, kad reikalui esant būtų galima kreiptis į gydytoją. Keliaujant į egzotiškus kraštus, verta pasidomėti, nuo kokių ligų reikėtų pasiskiepyti.

– Nuolat vartojantiems vienokius ar kitokius vaistus ir į užsienį vykstant ilgesniam laikui, svarbu atminti, jog į kitą šalį savo reikmėms galima išsivežti tokį vaistų kiekį, kokį numato būtent ta valstybė, į kurią yra vykstama. Tuo reikėtų pasidomėti iš anksto.

– Keliaujant pravartu su savimi turėti dezinfekavimo priemonę bei tvarsliavos, taip pat įvairių dydžių pleistrų.

– Verta su savimi į kelionę pasiimti ir vaistų nuo karščiavimo ar skausmo, taip pat nuo pykinimo, viduriavimo, ypač žinant, jei ten, kur atostogausite vaistinės arti nebus.

– Jei keliaujate poilsiauti į gamtą ir esate alergiškas, su savimi verta turėti ir vaistų nuo vabzdžių įgėlimo bei alergijos.

– Vaistinėlę komplektuoti būtina tvarkingai: visus vaistus reikėtų vežtis originaliose pakuotėse, su informaciniais lapeliais. Tai padės išvengti vaistų supainiojimo, leis lengviau susiorientuoti, kaip tiksliai vartoti vieną ar kitą preparatą, taip pat padės atpažinti nepageidaujamas reakcijas į vaistą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.