SAM paskelbė verdiktą dėl narkomanus mirčiai pasiuntusio ULAC vadovo

Po profesoriaus Sauliaus Čaplinsko skandalingų kalbų apie siūlymus narkomanų negydyti bei leisti jiems mirti, prabėgo pora mėnesių. Išplatinta informacija ir apie tai, kad už kadro profesorius susirinkusias žurnalistes taip pat klausinėjo apie joms priimtiniausią sekso pozą.

Aurelijus Veryga skyrė įspėjimą Sauliui Čaplinskui.<br> R.Danisevičiaus ir J.Stacevičiaus nuotr.
Aurelijus Veryga skyrė įspėjimą Sauliui Čaplinskui.<br> R.Danisevičiaus ir J.Stacevičiaus nuotr.
Aurelijus Veryga skyrė įspėjimą Sauliui Čaplinskui.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Aurelijus Veryga skyrė įspėjimą Sauliui Čaplinskui.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 15, 2018, 12:32 PM

Toks poelgis sulaukė rimto atsako – pacientai ir pacientų organizacijos pasirašė atvirą laišką, skirtą prezidentei, ministrui pirmininkui ir sveikatos apsaugos ministrui, reikalaudami susikompromitavusį Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovą nušalinti nuo einamų pareigų.

Nuo pareigų nenušalins

Penktadienį Sveikatos apsaugos ministerija išplatino pranešimą, kad nepaisant pacientų organizacijų išreikšto pasipiktinimo, profesorius nuo pareigų nušalintas nebus. Jam skirtas tik įspėjimas.

„Šiandien sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pasirašė įsakymą, kuriuo Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro vadovui Sauliui Čaplinskui buvo skirtas įspėjimas. Nustatyta, kad įstaigos vadovas, pažeidė ULAC vidaus tvarkos taisykles, kuomet savo pasisakymuose vartojo necenzūrinius žodžius ir taip netinkamai reprezentavo įstaigą.

Šis įsakymas jau yra išsiųstas įstaigos vadovui susipažinti. Už antrą tokį darbo pareigų pažeidimą įstaigos vadovas galėtų būti atleistas iš pareigų“, – rašė sveikatos apsaugos ministro patarjėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Interviu pribloškė

Portalas lrytas.lt primena, kad balandžio mėnesio pradžioje buvo paviešinta informacija apie tai, kaip profesorius S.Čaplinskas, atėjęs patarti sveikatos apsaugos viceministrui Algirdui Šešelgiui, kaip geriau atsakinėti į interviu klausimus, uždavinėjo žurnalistėms klausimus apie mėgstamiausią sekso pozą ir kalbėjo apie tai, kad mirštantys narkomanai nėra jau taip blogai, nes nebeplatina narkotikų.

Tąkart pasakojimą apie šį labai nemalonų susitikimą socialiniame tinkle „Facebook“ parašė „Dokumentikos namų“ vadovas Daumanas Liekis. Pasak L.Bušinskaitės-Šriubėnės, tą pačią dieną po interviu su S.Čaplinsku buvo kalbėta griežtai. Duota pastabų dėl nederamo jo elgesio ir manieringo kalbėjimo stiliaus. 

Tuomet prof. dr. Saulius Čaplinskas sakė, kad jo pasakytos frazės yra ištrauktos iš konteksto, tačiau už jas jis atsiprašė. Tačiau vėliau kreipėsi į teismą dėl garbės ir orumo pažeidimo.

Po skandalo Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras sulaukė ir kitų nemalonumų – balandžio pabaigoje čia lankėsi Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai. STT patvirtino, kad paėmė dokumentus, susijusius su viešaisiais pirkimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.