Naudinga žinoti: kur skelbiama patikimiausia informacija apie vaistus

Šiandien dažnas iš mūsų mieliau skaitome ne popierinį vaisto pakuotės lapelį, o jo elektroninę versiją išmaniajame telefone ar planšetėje. Taip patogiau, be to, nėra rizikos, jog pakuotės lapelis kur nors nusimes, suplyš, susiglamžys ir dėl to taps sunkiau įskaitomas.

Oficiali ir teisinga informacija apie vaistus skelbiama tik Tarnybos interneto svetainėje www.vvkt.lt.<br>123rf.com nuotr.
Oficiali ir teisinga informacija apie vaistus skelbiama tik Tarnybos interneto svetainėje www.vvkt.lt.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-02 13:44

VVKT specialistai primena, jog oficiali ir teisinga informacija apie vaistus skelbiama tik Tarnybos interneto svetainėje www.vvkt.lt. Taip pat įspėja, jog kitose interneto svetainėse pateikiama informacija apie vaistus gali būti nebeaktuali, netiksli ar pasenusi, tad ja pasitikėdami žmonės rizikuoja savo sveikata.

Visuomenės patogumui nuo liepos 1 d. Tarnybos interneto svetainėje Vaistinių preparatų informacinėje sistemoje (VAPRIS) atskirai bus pradėta skelbti vaistų, registruotų LR vaistinių preparatų registre, pakuočių lapelių informacija.

Pakuotės lapeliai į sistemą bus įkeliama palaipsniui. Tikimasi, kad tai palengvins vaistininkų darbą, kai parduodant vieną vaistų plokštelę, privalu pirkėjams pateikti pakuotės lapelį lietuvių kalba.

Gyventojai reikalingą informaciją apie savo vartojamus vaistus nuo šiol taip pat galės rasti greičiau ir paprasčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.