Sveikatos apsaugos ministerija teigia sumažinusi padalinių ir etatų

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad pradėjo veikti naujoji įstaigos struktūra su mažiau padalinių ir etatų.

Sveikatos apsaugos ministerija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Sveikatos apsaugos ministerija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2018, 11:01 AM

Per reorganizaciją ministerijos padalinių skaičius sumažintas nuo 34 iki 25, o esamų pareigybių skaičius sumažėjo nuo 235 iki 222 pareigybių, teigiama ministerijos pranešime.

Teigiama, kad labiausiai sumažėjo vadovaujamų pareigybių skaičius. Artimiausiu metu bus skelbiami konkursai į laisvas skyrių vadovų ir specialistų pareigybes.

Anot SAM pranešimo, struktūrinius pokyčius nuspręsta inicijuoti atliktus išsamų ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų veiklos ir funkcijų vertinimą. Jis parodė, kad yra besidubliuojančių padalinių, funkcijų ir pareigybių.

SAM pastarąjį kartą pertvarkyta pernai – tuomet reformuota ministerijos struktūra galiojo nuo 2017 metų birželio 15 dienos iki šių metų lapkričio 5 dienos. Pernai vykdytas pertvarkas ministerija argumentavo siekiu mažinti viešojo sektoriaus valdymo išlaidas, didinti ministerijos veiklos skaidrumą, efektyvumą, kokybę ir rezultatyvumą.

Tuomet taip pat aiškinta, kad diegiama efektyvesnė valdymo struktūra, naikinamos perteklinės funkcijos bei funkcijų dubliavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.