Neįtikėtinas išsiblaškymas: lėktuve pamiršo žmogaus širdį

Transporto priemonėse žmonės pamiršta daug ką: knygas, įvairias aprangos dalis, kitus daiktus. Bet vargu ar tikėtumėtės, kad kas nors lėktuve galėtų palikti širdį tiesiogine ta žodžio prasme.

Kad sugrąžintų pamirštą širdį pilotai buvo priversti skristi atgal.<br> 123rf nuotr. 
Kad sugrąžintų pamirštą širdį pilotai buvo priversti skristi atgal.<br> 123rf nuotr. 
Kad sugrąžintų pamirštą širdį pilotai buvo priversti skristi atgal.<br> 123rf nuotr. 
Kad sugrąžintų pamirštą širdį pilotai buvo priversti skristi atgal.<br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 19, 2018, 4:25 PM, atnaujinta Dec 19, 2018, 6:08 PM

Bet būtent taip neseniai nutiko viename lėktuve, skridusiame iš Sakramento, JAV Kalifornijos valstijos sostinės, į Sietlą, miestą Vašingtono valstijoje, JAV.

Donoro širdis buvo skraidinama lėktuvo krovinių skyriuje. Sietle ją turėjęs pasiimti žmogus to nepadarė, o lėktuvo ekipažas apie ypatingąjį krovinį nieko neįtarė. Taigi su visa širdimi lėktuvas išskrido į Dalasą.

Apie tai, kad išskridusiame lėktuve liko širdis, „Southwest“ oro linijos sužinojo tik praėjus maždaug 90 minučių nuo išskridimo į Dalasą.

Išaiškėjus nesusipratimui, pilotas pranešė keleiviams, kas nutiko ir pasuko atgal į Sietlą.

Išgirdę apie apsisukimo priežastį keleiviai iš pradžių sutriko, bet vėliau, kaip žiniasklaidai sakė, Andrew W. Gootschalkas, vienas iš skridusių lėktuvu žmonių, labai palaikė mintį, kad širdį būtina grąžinti – juk tai gali išgelbėti kieno nors gyvybę.

Kaip pranešė ne pelno siekiančios organizacijos, kuri tiekia organų perdavimo paslaugas, „LifeNet Health“ atstovai, širdis turėjo būti perduota „audinių paruošėjams“ Rentone, Sietlo priemiestyje, kurie turėjo nuimti jos vožtuvus.

Audinių paruošėjai transplantacijai paruošia ne visą organą, bet jo atskiras dalis.

Nepaisant netikėtai pailgėjusios širdies kelionės, transplantacijai reikalingi vožtuvai nebuvo pažeisti ir jie buvo sėkmingai paimti.

„Vožtuvai yra labai paklausūs ir jie veikiausiai bus persodinti, vos tik bus ištirtas jų tinkamumas“, – sakė „LifeNet“ viceprezidentas Dougas Wilsonas.

JAV tai ne pirmas pamirštas žmogaus organas. Kaip pavyko išsiaiškinti „The Washington Post“ žurnalistams, 2014 metais Majamio aprūpinimo organais organizacijos „Life Alliance Organ Recovery Agency“ kurjeris kone dviem valandom ant prekystalio paliko ir pamiršo konteinerį su žmogaus kasa.

Pranešama, kad vėliau pamirštasis organas buvo sėkmingai persodintas recipientui, o už klaidą atsakingas kurjeris buvo „dar kartą pamokytas, kokia yra tinkama organų gabenimo procedūra, kad panašūs incidentai nepasikartotų ateityje“.

2013 metais, kaip rado federaliniai įrašai, recipientui netikę inkstai grąžinti klaidingu adresu – į Oregono sveikatos ir mokslo universitetą.

Tada aprūpinimo organais organizacijos Portlande „Pacific Northwest Transplant Bank“ vykdomasis direktorius Mike'as Seely teisinosi, kad kurjeris netyčia pažeidė jų vidines taisykles, bet tai esą nesukėlė rizikos inkstų sulaukusio recipiento sveikatai.

Dėl kieno klaidos lėktuve šįkart buvo palikta širdis, kol kas neaišku. Teigiama, kad taip galėjo įvykti todėl, kad laiku nepasirodė širdį turėjęs perimti kurjeris.

Kaip apie klaidą sužinojo oro linijos, taip pat nepranešama.

Parengta pagal „The Washington Post“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.