Girtas vyras bandė praryti žuvį iš draugo akvariumo: daugiau taip nebedarys

Vyrui prireikė intensyvios priežiūros po to, kai žaidimo su stipriaisiais gėrimais metu bandė praryti dygliuotą šamuką (angl. Catfish).

 Vyrui prireikė intensyvios priežiūros po to, kai žaidimo su stipriaisiais gėrimais metu bandė praryti dygliuotą šamuką.<br> 123rf nuotr.
 Vyrui prireikė intensyvios priežiūros po to, kai žaidimo su stipriaisiais gėrimais metu bandė praryti dygliuotą šamuką.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2019, 10:42 PM

Mokslininkai neseniai publikavo ir medicininį tyrimą apie tai. Tokį poelgį jie pavadino „neapgalvotu“ triuku, atliktu prieš maždaug 20 kitų olandų.

28-erių metų vyras bandė praryti bronzinį šarvuotąjį šamuką (lot. Corydoras aeneus), kurį paėmė iš draugo akvariumo, bet dygliuoti pelekai įstrigo jo gerklėje, todėl vyras pradėjo vemti krauju.

Ligoninėje gydytojams teko panaudoti chirurgines žnyples, kad ištrauktų žuvį. Laimei, vyras visiškai pasveiko po išbandymo su nuodingu gyvūnu.

Bronziniai šamukai – tai žuvų rūšis, kuri išskleidžia savo dygliuotą keterą, kai jaučia grėsmę. Šiose keterose yra nuodų, kurie gali būti skausmingi ar net mirtini kitoms, didesnėms žuvims, bandančioms praryti šamukus.

Pranešama, kad kiti vakarėlio dalyviai taip pat prarijo dalį namų šeimininko akvariume buvusių auksinių žuvelių.

Tada vienas vyras, kuris bijodamas gyvūnų teisių protestuotojų nepranešė savo vardo, visai nesitikėdamas dygliuotos šamuko staigmenos, panoro praryti kiek egzotiškesnę žuvį.

Vienas iš dalyvių išgėrė vandens, kuriame buvo 5 cm žuvis, bet staiga ją išspjovė ant stalo ir ją pagriebė kitas vyras.

Kol draugai dainavo „Didelė žuvis! Didelė žuvis!“, jis ją įsidėjo į burną ir bandė nuryti kartu su alumi.

Tačiau to padaryti nepavyko, olandą staiga supykino. Draugai nesėkmingai bandė jam padėti, bet vyras pradėjo spjaudytis krauju.

Jis bandė įvairiausiais būdais tai pašalinti iš gerklės, panaudojo alų, medų ir ledus, bet niekas nepadėjo žuvies nei nuryti, nei išspjauti lauk.

Kai jis nuvyko į ligoninę jau negalėdamas kalbėti ir ryti, medikai jo gerklėje rado „į žuvį panašią struktūrą“, įstrigusią šalia balso aparato.

Jam labai pasisekė, kad dygliai nepradūrė stemplės, o nuodai rimtai nepakenkė.

„Šis atvejis tik įrodo, kaip neapgalvoti žaidimai gali tapti pavojingais ir sukelti kritinių medicininių padėčių su rimtomis pasekmėmis.

Gyvų žuvų, užblokuojančių kvėpavimo takus, nurijimas yra retas ir daugeliu atvejų mirtinas“, – pridūrė medicinos darbuotojai.

Žuvies liekanos dabar yra demonstruojamos Roterdamo gamtos istorijos muziejuje šalia kitų gyvūnų, kurių likimas buvo taip pat gana neįprastas.

Parengta pagal „Daily Mail“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.