Žadama, kad dėl „Brexit“ vaistų tiekimas nesutriks

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba teigia, kad Jungtinei Karalystei pasitraukus iš Europos Sąjungos, vaistų tiekimas Lietuvai bus užtikrintas.

Jungtinei Karalystei pasitraukus iš Europos Sąjungos, vaistų tiekimas Lietuvai bus užtikrintas.<br>123rf nuotr.
Jungtinei Karalystei pasitraukus iš Europos Sąjungos, vaistų tiekimas Lietuvai bus užtikrintas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Alonderytė

Feb 20, 2019, 5:02 PM

„Mūsų tarnyba reguliariai analizuoja situaciją Lietuvos vaistinių preparatų registre, kadangi ji yra kintanti – vaistų registruotojai aktyviai vykdo savo padalinių perkėlimą iš Jungtinės Karalystės į kitas Europos ekonominės erdvės šalis, kad dėl „Brexit“ nesutriktų vaistų tiekimas“, – BNS informavo tarnyba.

Anot jos, praėjusių metų antrąjį pusmetį buvo skaičiuojama, kad dėl „Brexit'o“ gali kilti problemų į Lietuvą pateikti 270 vaistų. Patikrinus registrus ir atlikus reikalingus pakeitimus, šiuo metu klausimų likę dėl šešių vaistų, tačiau ir dėl jų artimiausiu metu tikimasi rasti sprendimų.

Tarnybos atstovai teigia, kad visi vaistų registruotojai buvo informuoti, kad turi pateikti paraiškas dėl vaistų registracijos pažymėjimų sąlygų keitimo.

Iš sąraše likusių šešių vaistų, dėl trijų registruotojai jau yra pateikę paraiškas reikalingiems keitimams atlikti, dėl dar vieno vaisto registruotojas taip pat turi šiomis dienomis pateikti paraišką, todėl sąrašas turėtų dar sutrumpėti.

Anot tarnybos, tikėtina, kad taip nutiks ir su likusiais dviem vaistais.

Sąraše likę vaistai yra iš onkologijos, nefrologijos ir kardiologijos sričių.

Iš likusių vaistų, vieno iš jų šiuo metu suvartojama apie 100 vienetų per metus, tačiau jis yra pakeičiamas kitu vaistiniu preparatu. Kito suvartojama maždaug 300 vienetų per mėnesį, tačiau jis į šalį gali būti tiekiamas kaip vardinis, todėl, pasak tarnybos, žmonės neigiamų padarinių nei vienu iš šių atvejų nepajustų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.