Laidų vedėjas prisipažino, kad rankų neplauna jau 10 metų

Televizijos tinklo „Fox News“ laidų vedėjas Pete'as Hegsethas prisipažino, kad rankų neplauna jau 10 metų. Anot jo, mikrobai neegzistuoja, nes nėra matomi plika akimi.

 Reguliarus rankų plovimas apsaugo nuo ligų.<br> 123rf nuotr.
 Reguliarus rankų plovimas apsaugo nuo ligų.<br> 123rf nuotr.
Televizijos tinklo „Fox News“ laidų vedėjas Pete'as Hegsethas prisipažino, kad rankų neplauna jau 10 metų.<br>Gage Skidmore (Wikipedia) nuotr.
Televizijos tinklo „Fox News“ laidų vedėjas Pete'as Hegsethas prisipažino, kad rankų neplauna jau 10 metų.<br>Gage Skidmore (Wikipedia) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2019, 2:40 PM

„Fox and Friends“ laidos metu Harvardo ir Prinstono universitetus baigęs vyras pridūrė, kad tokiu būdu stiprina imuninę sistemą.

Po to, kai kiti laidos vedėjai Edas Henry ir Jedediah Bila pajuokavo iš jo dėl to, kad Pete'as mėgsta suvalgyti picos likučius, jis nusprendė viešai papasakoti apie save tai, kas lieka už eterio ribų.

Jo prisipažinimas socialiniuose tinkluose sulaukė tiek paramos, tiek susirūpinimo.

Amerikos Ligų kontrolės ir prevencijos centrai tvirtina, kad reguliarus rankų plovimas „yra vienas iš geriausių būdų pašalinti mikrobus, išvengti ligų ir sustabdyti bakterijų plitimą“.

Remiantis JAV Nacionalinio biotechnologijos informacijos centro paskelbtu moksliniu tyrimu, viename grame žmogaus išmatų tūno vienas trilijonas mikrobų. O kenksmingos bakterijos, tokios kaip salmonelės ir E.coli, plinta būtent dėl neplautų rankų.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas atskleidė, kad yra germofobas, tad dažnai plauna rankas.

„Vienas iš Amerikos visuomenės prakeiksmų yra paprastas rankos paspaudimas ir kuo sėkmingesnis ir garsesnis žmogus, tuo baisesnis šis paprotys tampa.

Aš švarių rankų mėgėjas. Jaučiuosi kur kas geriau, kai nusiplaunu rankas, o tai darau kaip įmanoma dažniau“, – savo knygoje „Sandorio menas“ rašė prezidentas.

Dauguma žmonių buvo sumišę ir pasibjaurėję laidų vedėjo elgesiu.

Vienas BBC skaitytojas, Steve'as M sakė: „Niekada nemaniau, kad kada nors taip pasakysiu, bet aš sutinku su Donaldu Trumpu!

Atrodo, kad išsilavinimas Harvardo ir Prinstono universitetuose turėjo suteikti žinių, bet akivaizdu, kad taip nėra“.

Tai kelia grėsmę kitiems asmenims.

„Kaip žmogus, kuris vartoja imuninę sistemą slopinančius vaistus, apgailestauju, kad ponas P.Hegsethas neplauna rankų, nes esu labai jautrus mikrobams, kuriuos jis palieka visur, kur tik paliečia“, – rašė dar vienas skaitytojas Jeanas Di Francis.

Be to, buvimas pernelyg apsėstam higienos gali taip pat būti blogai, nes tai mažina natūralų atsparumą bakterijoms, tačiau tai nepateisina, kodėl reikėtų neplauti rankų 10 metų.

Parengta pagal BBC

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.