Pacientė šokiruota: chirurgas sumaišė svarbų organą su augliu ir jį pašalino

Visi mes galime padaryti klaidų, tačiau gydytojų klaidos gali būti lemtingos, o kai kuriais atvejais ir nedovanotinos.

Atliekant nugaros operaciją, pacientei atsitiktinai buvo pašalintas inkstas.<br> 123rf nuotr.
Atliekant nugaros operaciją, pacientei atsitiktinai buvo pašalintas inkstas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2019, 9:55 PM, atnaujinta Feb 25, 2019, 9:56 PM

Štai vienai pacientei, atliekant nugaros operaciją, atsitiktinai buvo pašalintas inkstas. Dėl to chirurgas iš Floridos, JAV, gavo 3 tūkst. dolerių baudą.

Nesėkminga operacija įvyko 2016-ųjų balandį Velingtono regioniniame medicinos centre, Floridoje. Tai paaiškėjo iš Floridos sveikatos skyriui pateikto skundo.

Chirurgo Ramono Vasquezo užduotis buvo atlikti inciziją 51-erių metų moters nugaroje. Jam padėjo dar du chirurgai.

Operacijos metu R.Vasquezas pastebėjo neįprastą masę, esančią netoli dubens. Deja, jis nežinojo, kad moteris turi „dubens inkstą“, būklę, dėl kurios inkstai iš normalios savo pozicijos nusileidžia žemiau juosmens. Nors ši būklė gali būti susijusi su komplikacijomis, ji yra visiškai nekenksminga.

Chirurgas neslėpė, kad neperžiūrėjo pacientės ligos istorijos, todėl ir nežinojo šios svarbios medicininių įrašų dalies.

R.Vasquezas operacijos metu supainiojo inkstą su augliu ir išpjovė jį be moters žinios bei sutikimo.

„Niekas nesitiki po nugaros operacijos pabusti ir sužinoti, kad vienas iš inkstų buvo be reikalo pašalintas“, – sakė pacientės advokatas Donaldas Wardas.

Laimė, ir be vieno inksto įmanoma gyventi pilnavertį gyvenimą. Teigiama, kad vienas inkstas dirba 75 proc. pajėgumu ir to pakanka sveikai gyvensenai.

Vis dėlto moteris padavė į teismą ir kitus du operacijoje dalyvavusius gydytojus ir iš kiekvieno prisiteisė po 250 tūkst. dolerių.

„Gydytojas R.Vasquezas yra puikus chirurgas, kuris jau daugelį metų mūsų bendruomenėje teikia pavyzdingas ir gyvybes gelbėjančias paslaugas“, – tvirtino chirurgo advokatas Michaelas Burtas.

Velingtono regioninio medicinos centro atstovai pranešė, kad R.Vasquezas dirbo pas juos kaip nepriklausomas gydytojas, kuris niekada nebuvo šios įstaigos darbuotojas. Jie pabrėžė, kad per 30 metų jų įstaigoje nebuvo panašaus įvykio ir medikas daugiau čia nedirbs.

Floridos sveikatos departamentas įsakė chirurgui tobulinti medicinines žinias ir pravesti valandos trukmės paskaitą apie nesėkmingą chirurgiją visam ligoninės personalui.

Parengta pagal iflscience.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.