Reiškęs abejones dėl skiepų politikas susirgo vėjaraupiais ir pateko į ligonę

Pasaulyje gydytojai vis garsiau kalba apie skiepų naudą, nes tik taip galima suvaldyti kai kuriuos pavojingus virusus. Kalbama net apie būtinybę įvesti privalomąjį vaikų skiepijimą.

 Vėjaraupiai yra lengvai užkrečiama liga, ypač pavojinga suaugusiems.<br> 123rf nuotr.
 Vėjaraupiai yra lengvai užkrečiama liga, ypač pavojinga suaugusiems.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2019, 4:34 PM, atnaujinta Mar 19, 2019, 4:35 PM

Vis dėlto kai kurie politikai abejoja, ar tai būtina ir kartais turi patys skausmingiausiu būdu įsitikinti, kaip svarbu yra skiepytis.

Štai vienas Italijos politikas, kuris vadinamas antivakcinacijos judėjimo vedliu Italijoje, neseniai buvo paguldytas į ligoninę, nes susirgo vėjaraupiais.

Friulio-Venecijos Džulijos regiono prezidentas ir dešiniųjų partijos Šiaurės lyga (Lega Nord) narys Massimiliano Fedriga apie savo ligą paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“.

2017 metais, politikas priešinosi dekretui, pagal kurį skiepai tapo privalomi visiems Italijos vaikams, prieš jiems pradedant lankyti mokyklą.

Tuo metu jis teigė, kad savo vaikus paskiepijo, bet sakė, kad nevertėtų versti to kitus daryti per prievartą.

Taip pat politikas išreiškė nuomonę, kad 10 vakcinų, į kurias įeina ir skiepai nuo poliomelito bei tymų, padarymas privalomomis, nėra geriausias būdas įtikinti skiepų priešininkus.

Nepaisant pasipriešinimų, Italijoje nuo šių metų neskiepytiems vaikams uždrausta lankyti ugdymo įstaigas.

Apie M.Fedrigos ligą sužinojęs mikrobiologas Roberto Burioni socialiniame tinkle „Twitter“ išreiškė viltį, kad tai padės atkreipti dėmesį ir į skiepų naudą suaugusiesiems.

Daug žmonių socialiniame tinkle išjuokė M.Ferdigą, kad, nepaisant jo pasipriešinimo skiepams, pats užsikrėtė labai užkrečiama infekcija, kuri suaugusiesiems gali būti mirtinai pavojinga.

Politikas kritikams atrėžė: „Visada sakiau, kad aš pritariu skiepams ir siekti rezultato yra būtina bendradarbiaujant su šeimomis, o ne primetant joms tai.

Kritikai net sakė, kad užsikrėčiau vėjaraupiais nuo vaikų, nesuprasdami, kad jie yra skiepyti, kaip jau sakiau daugybėje interviu“.

Parengta pagal „Daily Mail“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.