Konservatoriai traukiasi iš D. Kepenio vadovaujamos Sveikos gyvensenos komisijos

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Kęstutis Masiulis ir Andrius Kupčinskas traukiasi iš Seimo Valstiečių ir žaliųjų frakcijos nario Dainiaus Kepenio vadovaujamos Sveikos gyvensenos komisijos.

Seimo Valstiečių ir žaliųjų frakcijos narys Dainius Kepenis vadovauja Sveikos gyvensenos komisijai.<br>T.Bauro nuotr.
Seimo Valstiečių ir žaliųjų frakcijos narys Dainius Kepenis vadovauja Sveikos gyvensenos komisijai.<br>T.Bauro nuotr.
Seimo narys Andrius Kupčinskas.<br>T.Bauro nuotr.
Seimo narys Andrius Kupčinskas.<br>T.Bauro nuotr.
Seimo narys Kęstutis Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo narys Kęstutis Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo narys Algimantas Kirkutis.<br>T.Bauro nuotr.
Seimo narys Algimantas Kirkutis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Jadvyga Bieliavska

Mar 28, 2019, 2:31 PM

„Nematau prasmės dirbti Sveikos gyvensenos komisijoje, kuriai vadovauja labai energingas, tačiau keistų pseudomokslo idėjų kupinas Dainius Kepenis. Jo iniciatyvos, nukreiptos prieš skiepus, buvo paskutinis lašas.

Gaila, bet „valstiečių“ partija, kuri prieš rinkimus deklaravo profesionalų paiešką, išdavė savo principus. Juk Sveikos gyvensenos komisijai vadovauti patikėta abejotinas idėjas skleidžiančiam D. Kepeniui, o ne komisijos nariui medicinos mokslų daktarui Algimantui Kirkučiui, – sako K. Masiulis. – Kol komisijai vadovaus D. Kepenis, tol komisijoje dirbti atsisakau ir raginu tą patį padaryti kitus Seimo narius.

Ši komisija diskredituoja valdančiuosius, visą Seimą ir valstybę“.

Seimas, vadovaudamasis Seimo statutu ir atsižvelgdamas į Pasaulio sveikatos organizacijos pabrėžiamą sveikos gyvensenos reikšmę žmogaus ir visuomenės sveikatai, yra sudaręs Seimo Sveikos gyvensenos komisiją.

Joje dirba 10 parlamentarų – Kęstutis Bartkevičius, Simonas Gentvilas, Dainius Kepenis (komisijos pirmininkas), Algimantas Kirkutis, Andrius Kupčinskas, Kęstutis Masiulis, Artūras Skardžius, Zenonas Streikus, Dovilė Šakalienė (komisijos pirmininko pavaduotoja), Tomas Tomilinas.

Seimas yra įgaliojęs Seimo Sveikos gyvensenos komisiją „sudaryti palankias sąlygas įgyvendinti veiksmingą, tarpdisciplininę ir integruotą sveikos gyvensenos politiką, pagal kompetenciją derinti ir kontroliuoti už sveikos gyvensenos įgyvendinimą atsakingų institucijų veiklą, užtikrinant jų bendradarbiavimą, vykdyti parlamentinę kontrolę“.

Ši parlamentinė komisija, Seimo sprendimu, turi užtikrinti koordinuotus ir kryptingus teisėkūros veiksmus „valstybės sveikos gyvensenos (sveikos ir subalansuotos mitybos, sveikatinamojo fizinio aktyvumo ir grūdinimosi, racionalios darbo ir poilsio kaitos, psichoemocinio stabilumo, asmens higienos ir kūno priežiūros, žalingų įpročių prevencijos, sveikos ir saugios aplinkos) politikos srityje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.