Vyras nuvyko į ligoninę išsitirti šlapimo pūslės, bet netyčia buvo apipjaustytas

Klystame mes visi. Medikai – jokia išimtis. Tiesa, jų klaidų pasekmės būna skaudesnės.

 Medikai padarė absurdišką klaidą: netyčia apipjaustė vyrą.<br>123rf nuotr.
 Medikai padarė absurdišką klaidą: netyčia apipjaustė vyrą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-29 22:51

Štai vienas vyras nuėjo į ligoninę išsitirti šlapimo pūslės, o viskas baigėsi tuo, kad jį netyčia apipjaustė.

Neįvardintas pacientas į Lesterio ligoninę Jungtinėje Karalystėje atvyko atlikti cistoskopijos – vidinės šlapimo pūslės pusės apžiūros, kuri atliekama per šlaplę įkišus plonytį apžiūros prietaisą.

Tačiau įvyko apmaudi klaida, angliškai vadinama „Never Event“ ir vyro varpa buvo apipjaustyta – pašalinta apyvarpė, pranešė „Leicester Mercury“.

Tiesą sakant, tai buvo tik viena iš 8 tokių apmaudžių klaidų, kurios buvo padarytos per 2018 metus Lesterio NHS Trust universitetinių ligoninių tinklui priklausančiose gydymo įstaigose.

„Never event“ klaidomis vadinami rimti incidentai, kurių galima lengvai išvengti, bet jie vis tiek įvyksta, nepaisant visų saugumo rekomendacijų, kurių privalu laikytis sveikatos priežiūros specialistai.

Kitos „Never event“ tipo klaidos, įvykusios Lesteryje, buvo operacija, atlikta kitam žmogui, turėjusiam tokius pat vardą ir pavardę, kaip ir pacientas. Taip pat gegužę ir birželį keliems pacientams ne tose vietose buvo atlikta spindulinė terapija.

Deja, iš šių klaidų pasimokyta nebuvo ir jų padaryta dar daugiau, tarp kurių – minėtasis netyčinis apipjaustymas.

Po šio apipjaustymo teisintasi, kad klaida įvyko sumaišius pacientų dokumentus.

Pernai Jungtinės Karalystės ligoninėse įvyko ir daugiau absurdiškų bei apmaudžių klaidų. Pavyzdžiui, vienam žmogui išoperuota ne ta akis, moteriai atsitiktinai pašalintos kiaušidės, kai planuota jas išsaugoti, ne tam pacientui atlikta kolonoskopija.

Taip pat daugiau nei 20 kartų operacija atlikta ne toje kūno pusėje, dažnai pacientų organizme per operacijas buvo pamirštami įvairūs daiktai – nuo plastmasinio vamzdelio ar chirurginių žirklių iki grąžto dalies.

Keletui pacientų buvo perpiltas ne tas kraujas, o vienam buvo atliktas kraujo perpylimas be reikalo, kai jo reikėjo kitam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.