Šiaulių lopšelyje-darželyje netikėtai susirgo dešimtys vaikų

Šiaulių lopšelyje-darželyje sporto šventė apkarto ir vaikams, ir tėvams. Dešimtys vaikų susirgo užkrečiamosiomis ligomis – ėmė kosėti, sloguoti, viduriuoti.

Vaikų darželis lopšelis.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Vaikų darželis lopšelis.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2019, 8:28 PM

Nuo ko kilo apie šeštadalį vaikų susargdinęs ligos protrūkis, kol kas nežinoma. Salmoneliozė nustatyta penkiems vaikams, dar būrelis buvo užsikrėtęs rotavirusu, kiti susirgo virusine viršutinių kvėpavimo ligų infekcija.

Įstaigos vadovė Roma Jarulienė sakė, kad sunkiau ar lengviau susirgo 36 vaikai: „Darželis šiomis dienomis apytuštis, nes mes paprašėme turinčių galimybę tėvų savo vaikus palaikyti namuose. Todėl dabar lanko pusė vaikų – šiandien buvo apie šimtą.“

Anot direktorės, tik tyrimas atsakys į klausimą, kas susargdino vaikus, – užkrėsta mėsa, ją netinkamai apdoroję darbuotojai ar sergančio žmogaus įneštas užkratas. „Atsakymo laukiame penktadienį“, – sakė R.Jarulienė.

Kilus ligos protrūkiui įstaigoje buvo uždaryta virtuvė, dezinfekuotos patalpos, paimti tyrimų mėginiai. Kol aiškinamasi situacija, pagal specialistų sudarytą valgiaraštį maistą tiekia bendrovė „Averita“.

Pasak direktorės, nusiskundimų mėsą tiekusia įmone būta ir anksčiau. Mat tiekėjas nesilaikė įsipareigojimų, dėl to ne kartą buvo perspėtas.

„Nuo birželio turėsime kitą tiekėją – konkursą laimėjo „Sanitex“, – sakė R.Jarulienė.

Spėjama, kad salmonelioze vaikai galėjo užsikrėsi nuo paukštienos. Ši liga nustatyta ne vienoje kurioje nors grupėje, o pavieniams vaikams.

Ar spėjimas dėl užkrato paukštienoje pasitvirtins, paaiškės gavus išvadas. Nuo jų priklauso, kas bus baudžiamas – netinkamų produktų tiekėjas ar higienos reikalavimų nesilaikę darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.