Nusprendusį paskiepyti vaiką vilnietį pribloškė nauja tvarka

Vilnietis Adomas, atėjęs į „Endemik“ kliniką skiepyti vaiko nuo erkinio encefalito, pasipiktino naująja šios įstaigos tvarka.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2019, 6:48 AM, atnaujinta Feb 25, 2020, 7:12 AM

Vyras teigė, kad praėjusiais metais, norint paskiepyti vaiką nuo erkinio encefalito, pakako nueiti į „Endemik“ Vilniaus kliniką, o šiemet, ketinant tai padaryti, reikia gauti iš vaiko šeimos gydytojo pažymą, kuri galioja tik tris dienas.

Tai vaiko tėvui sukėlė nepatogumų: jam reikėjo nuvykti į „Endemik“ kliniką, po to – į polikliniką ir vėl į „Endemik“ kliniką. 

„Kad reikės gydytojo pažymos, „Endemik“ Vilniaus klinikos internetinėje svetainėje niekur neparašyta“, – pastebėjo Adomas.

„Endemik“ klinikos atstovas spaudai paaiškino, kad pagal Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) rekomendacijas negali būti skiepijami sergantys ir karščiuojantys, vartojantys imuninę sistemą slopinančius vaistus ar onkologinėmis ligomis sergantys asmenys. 

Klinika, siekdama įsitikinti, kad pacientas sveikas ir kontraindikacijų skiepijimų neturėjęs, prašo pacientų atsinešti savo šeimos gydytojo pažymą arba pasinaudoti galimybe pasikonsultuoti su „Endemik“ klinikos šeimos gydytoju. 

„Informacija, kad „Endemik“ klinikoje prieš skiepijimą būtina šeimos gydytojo pažyma arba konsultacija, yra skelbiama mūsų internetinėje svetainėje, Vilniaus klinikoje esančiame TV ekrane bei pacientai informuojami išankstinės registracijos metu“, – sakė „Endemik“ klinikos atstovas spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.