Gimus vaikui moteriai pienas ėmė sunktis iš netikėtos kūno vietos: paaiškino, kodėl

Kūdikio maitinimas krūtimi yra visiškai natūralus po vaiko gimimo atsirandantis procesas.

Anot tyrimo autorių, 1-5 proc. moterų gimsta su krūtinės audiniu, atsiradusiu ne vietoje, nors paprastai jis aptinkamas pažastų regione, o ne vulvoje.<br> 123rf nuotr.
Anot tyrimo autorių, 1-5 proc. moterų gimsta su krūtinės audiniu, atsiradusiu ne vietoje, nors paprastai jis aptinkamas pažastų regione, o ne vulvoje.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2019, 7:26 PM, atnaujinta Jul 30, 2019, 11:24 AM

Vis dėlto kartais pienas, pasirodo, sunkiasi ne iš krūties. Štai Austrijoje atsirado moteris, kuriai pienas po gimdymo pradėjo sunktis ne iš krūtų spenelių, bet iš vulvos. Apie tai rašoma žurnale „Gimdymas ir ginekologija“.

Tai vienas iš tų atvejų, susijusių su ekotepinėmis ląstelėmis, tai yra, kai ląstelės ar audiniai kažkokiu būdu pakeičia savo vietą ir atsiranda ten, kur neturėtų būti. 

Medikams įtarus, kad ant vulvos esama pūlinio, jie patikrino ją ultragarsu. Gydytojai patvirtino, kad krūtinės audinys esti ant vulvos. Iš ne vietoje atsiradusio krūtinės audinio tekėjo "pieno baltumo" skystis, dėl kurio moteris kentė skausmą kairiajame šone.

Pastaba: tikriausiai savaime suprantama, kad vulva nėra makšties sinonimas. Vulva – išorinės moterų genitalijos.

Moteris teigė, kad ji turėjo panašią patirtį su savo pirmuoju vaiku, bet šį kartą, po penkių dienų skausmas ir patinimas buvo sunkiai pakenčiami.

Taip atsitiko, nes audinio plyšimai gimdymo metu lėmė tai, kad žaizdas teko siūti. Dėl to užsiblokavo skysčio tekėjimo kanalas ir pienas pradėjo kauptis vulvoje.

Kai siūlai buvo pašalinti, patinimas (ir skausmas) atslūgo. Per dvi savaites simptomai sumažėjo motina galėjo toliau maitinti krūtimi, kaip įprasta.

Gydytojai paprašė jos apsvarstyti galimybę pašalinti audinius, idant ateityje jie netaptų vėžiniais.

Pasak šio tyrimo autorių, 1-5 proc. moterų gimsta su krūties audiniu, atsiradusiu ne vietoje, nors paprastai jis aptinkamas pažastų srityje, o ne vulvoje.

Parengta pagal iflscience.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.