Ligoninėje Vilniuje – tikras siaubas: 90 metų senolis buvo surištas diržais, juos teko pjauti

Vilniaus Lazdynų rajone esančios vienos didžiausių Lietuvoje Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) personalas buvo apkaltintas smurtu prieš 90-metį pacientą, pranešė LNK žinios. 

Traumatologijos skyriuje gulėjęs senolis prie lovos buvo prifiksuotas specialiais diržais spėjama todėl, kad buvo neramus.<br>V.Ščiavinsko ir T.Bauro nuotr.
Traumatologijos skyriuje gulėjęs senolis prie lovos buvo prifiksuotas specialiais diržais spėjama todėl, kad buvo neramus.<br>V.Ščiavinsko ir T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2019, 7:08 PM, atnaujinta Oct 4, 2019, 7:09 PM

Senolis buvo gydomas ligoninės Traumatologijos skyriuje, kur dėl patirtos traumos jam buvo operuota koja.

Po operacijos trečiadienio vakarą atvykę jo aplankyti artimieji neteko amo, kai pamatė garbaus amžiaus vyrą diržais pririštą prie lovos. Diržai buvo užveržti taip, kad jų nepavyko atlaisvinti, todėl teko pjauti. Prie lovos buvo pritvirtintos abi senolio rankos ir kojos, įskaitant operuotąją. Ant rankų matėsi ir smurto žymių.

Įtariama, kad ligonis taip išgulėjo apie pusę paros.

„Kai jį rado artimieji, jis buvo tokioje būklėje, kad lovos šonas buvo atsikabinęs ir kabėjo ant išoperuotos kojos“, – LNK žinioms pasakojo paciento anūkės vyras Ivanas Sudalevas.

Manoma, kad prieš senolį, kuris galėjo būti neramesnis po narkozės, smurtavo RVUL sanitaras. Tai paliudijo palatos kaimynas, girdėjęs, kaip neva pagalve smaugiamam senoliui buvo grasinta fiziniu smurtu, jei šis nenusiramins.

Anot anūkės vyro, senolis pats netiki, kad jį nuskriaudė ligoninėje.

„Psichologinė jo būklė yra gan sunki. Jis yra išsigandęs ir prisimena tą įvykį taip, tarsi jį buvo užpuolę užpuolikai. Jis netiki, kad taip galėjo atsitikti ligoninėje. Todėl jam atrodo, kad jį užpuolė užpuolikai“, – LNK žinioms sakė I.Sudalevas.

Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o ligoninėje – vidinis įvykio tyrimas. Dėl platesnio komentaro portalui lrytas.lt su RVUL atstovais susisiekti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.