Dėl medikų neapdairumo gerklėje įstrigusį daiktą pastebėjo tik po 8 dienų

Vyrui buvo atlikta operacija, siekiant pašalinti darinį pilvo sienoje, tačiau medikų komanda prieš tai atliekant pamiršo kai ką išimti. 72 metų vyrui operacijos metu gerklėje įstrigo protezai ir jie liko nepastebėti 8 dienas.  

 Vyras kreipėsi į medikus dėl nesiliaujančio diskomforto.<br> 123rf.com nuotr.
 Vyras kreipėsi į medikus dėl nesiliaujančio diskomforto.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-17 19:11

Po šešių dienų nuo operacijos vyras grįžo į ligoninę skųsdamasis krauju savo burnoje ir sunkumais kvėpuojant ir kramtant. Visa tai sukėlė bėdų valgant kietą maistą.

Galiausiai problemai išspręsti reikėjo dar vienos operacijos. Britų medicinos žurnale paskelbtoje bylos ataskaitoje Harriet Cunniffe, iš Džeimso Pageto ligoninės rytinėje Anglijoje, ragino chirurgus prieš operacijas pacientams išimti protezus.

Gydytojai problemą suprato ne iš karto – vyras buvo išsiųstas namo su burnos skalavimo skysčiu, antibiotikų ir steroidų receptu.

Bet po dviejų dienų jis grįžo dėl pablogėjusių simptomų ir buvo paguldytas į ligoninę įtarus aspiracinę pneumoniją – sunkią krūtinės infekciją.

Galų gale, atlikus diagnostinę procedūrą, prie vyro balso stygų buvo aptiktas pusapvalis objektas, sukėlęs patinimą.

Vyrui, kuris teigė pasigedęs protezų per savo pirmąjį vizitą į ligoninę, skubiai buvo atlikta operacija, siekiant jį pašalinti. Dar šešias dienas vyras liko ligoninėje. Kitą mėnesį kelis kartus jis grįžo į ligoninę ir kentėjo dėl komplikacijų.

„Šis atvejis ne tik priminė mums apie riziką palikti protezus atliekant anesteziją, bet ir parodė, kur dar reikia pasimokyti. 

Pirmiausia, visada klausykite savo paciento. Jau seniai buvo žinoma, kad daugiausiai informacijos, reikalingos diagnozei nustatyti, galima gauti įdėmiai išklausius pacientą“, – rašė tyrimo autoriai.

Parengta pagal edition.cnn.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.