PRP – procedūra, grąžinanti moterims intymaus gyvenimo džiaugsmą

Visas šias ir dar daugiau intymių moteris kamuojančių problemų gali padėti išspręsti ginekologinė plazminio stangrinimo terapija, geriau žinoma kaip PRP (angl. „Platet Rich Plasma“) terapija.

 Gydytoja ginekologė J.Žmuidzinaitė<br> V.Skaraičio nuotr.
 Gydytoja ginekologė J.Žmuidzinaitė<br> V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2019, 9:00 AM, atnaujinta Oct 29, 2019, 1:48 PM

Visas šias ir dar daugiau intymių moteris kamuojančių problemų gali padėti išspręsti ginekologinė plazminio stangrinimo terapija, geriau žinoma kaip PRP (angl. „Platet Rich Plasma“) terapija.

Gydytoja ginekologė J.Žmuidzinaitė pasakojo, kad ši Lietuvoje dar palyginti neseniai pradėta taikyti terapija, kuri padeda atjauninti ir drėkinti moters lyties organus bei jų audinius, taip pat padidinti jų tonusą, yra neskausminga, ilgai netrunkanti, o teigiamais rezultatais moterys gali džiaugtis jau po dviejų savaičių.

Kaip vyksta PRP procedūra?

„PRP terapijos metu iš pacientės paimtas nedidelis kiekis kraujo apdorojamas pagal specialią technologiją. Taip gaunama trombocitais papildyta plazma – natūralus minkštųjų audinių užpildas ir odos atjauninimo priemonė, kuri suleidžiama į tam tikras makšties zonas“, – paaiškino gydytoja J.Žmuidzinaitė.

Suleista trombocitais papildyta plazma pasiskirsto epitelinėje dangoje. Trombocitai išskiria daug biologiškai aktyvių medžiagų, kurios stimuliuoja ląstelių skaidymo procesą, jų regenaciją ir kraujagyslių endotelio ląstelių augimą. Tai padeda pagerinti kapiliarinę kraujotaką, skatina elastino bei kolageno sintezės gamybą ir padidina hialurono rūgšties lygį.

PRP procedūra pagerina makšties mikrofloros veiklą, jutiminių receptorių ir sekrecijos funkcijas, padidina lyties organų odos elastingumą ir tamprumą. Taigi pagerėja ir lyties organų estetinė išvaizda. PRP terapija gerina ir žaizdų gijimą, padeda atkurti uždegimo pažeistus audinius.

Kokias problemas PRP procedūra padeda išspręsti?

Anot gydytojos J.Žmuidzinaitės, procedūra padeda sumažinti dažną dailiosios lyties atstovę su amžiumi pradedančias kamuoti šlapimo nelaikymo problemas.

PRP padeda pagerinti ir seksualinę sveikatą. Procedūros metu atkuriamas lyties organų tonusas, elastingumas, neretai susilpnėjęs po gimdymo ar per menopauzę, atjauninami vidinių ir išorinių lyties organų audiniai, sumažinamas vaginalinis išsausėjimas, pagerinama makšties ir klitorio funkcija. Taigi po procedūros padidėja moterų lytinis potraukis, per lytinę sueitį jos patiria dažnesnį ir stipresnį tiek vaginalinį, tiek klitorinį orgazmą, sueities metu jaučia mažesnį diskomfortą ar skausmą.

Procedūra naudinga ir vulvos lėtiniams uždegimams gydyti, gimdos kaklelio erozijai naikinti. Ji padeda atsigauti po gimdymo, taikoma per reabilitaciją po intymių plastinių bei ginekologinių operacijų, padeda modeliuoti moters išorinius lyties organus. PRP procedūros negalima atlikti besilaukiančioms, maitinančioms krūtimi, sergančioms onkologinėmis, infekcinėmis arba virusinėmis ligomis moterims, taip pat menstruacijų metu.

Ar tai skausminga?

Gydytoja J.Žmuidzinaitė patikino, kad procedūra yra visiškai neskausminga, mat injekcijų vietos nuskausminamos anestetiniu tepalu.

Visa procedūra su nuskausminimu trunka tik iki pusvalandžio. Po jos rekomenduojama parą nesimaudyti vonioje, nesilankyti pirtyje ir 3 paras susilaikyti nuo intymių santykių. Taip pat reikėtų bent savaitę vengti saulės vonių ir mūvėti apatinį trikotažą tik iš natūralių medžiagų.

Siekiant geriausių rezultatų ginekologė rekomendavo iš pradžių atlikti tris procedūras kas mėnesį, o po metų pakartoti gydymo kursą. Šlapimo nelaikymas, makšties išsausėjimas, sumažėjęs lytinis potraukis ir panašios problemos su laiku pradeda kamuoti dažną moterį, nors apie tai neretai drovimasi kalbėti. Baltijos ir Amerikos klinikos gydytoja ginekologė Jūratė Žmuidzinaitė atvirai pasakojo, kaip šių problemų galima išvengti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.