Kauno medikai patvirtino, kad dėl koronaviruso grėsmės izoliuotas 28 metų vyras Vienas asmuo kreipėsi ir į Santaros klinikų medikus

Specialioje Kauno klinikinės ligoninės palatoje dėl galimos koronaviruso grėsmės izoliuotas 28 metų pacientas. 

Medikai dėvi apsauginius kostiumus, gydymai pneumonija, kurią sukėlė koronavirusas, sergantį pacientą uhano universiteto Žongnano ligoninėje, Uhane, Kinijoje.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Medikai dėvi apsauginius kostiumus, gydymai pneumonija, kurią sukėlė koronavirusas, sergantį pacientą uhano universiteto Žongnano ligoninėje, Uhane, Kinijoje.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Kauno klinikinė ligoninė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno klinikinė ligoninė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 31, 2020, 1:54 PM, atnaujinta Jan 31, 2020, 6:33 PM

Kaip portalui Lrytas.lt sakė Kauno klinikinės ligoninės komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas, vyras į medikus kreipėsi vėlų ketvirtadienio vakarą, o į ligoninę buvo paguldytas apie vidurnaktį. 

„Žmogus buvo Vokietijoje ir kontaktavo su kinų tautybės žmonėmis, o grįžus į Lietuvą jam pasireiškė nežymūs peršalimo simptomai, dėl kurių jis dėl viso pikto kreipėsi į medikus“, – kalbėjo S.Tvirbutas.

Vyrą nuspręsta dėl viso pikto izoliuoti atskirose specialiai infekcinėms ligomis pritaikytose patalpose. Jį prižiūrintys medikai dėvi specialią aprangą.

„Medikai nemato klinikinių požymių, kurie leistų įtarti koronavirusą. Pirminė apžiūra to nerodo. Vyras jaučiasi geriau. Bet dėl visa ko nusiuntėme mėginius į Nacionalinę sveikatos priežiūros laboratoriją ir laukiame jų atsakymo“, – sakė S.Tvirbutas, nežinantis, kaip greitai atsakymas paaiškės.  

Kaip skelbė 15min.lt žurnalistas Lukrecijus Tubys, vienas asmuo, turėjęs sąlytį su galimai sergančiu koronavirusu žmogumi, kreipėsi ir į Santaros klinikas, bet po stebėjimo buvo paleistas. 

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovai nuramino, kad patvirtintų koronaviruso atvejų Lietuvoje šiuo metu nėra. 

„Keletas mėginių yra tiriami, tačiau tik tam, kad visiškai paneigti galimą riziką – dedamos maksimalios viruso paplitimo Lietuvoje prevencijos pastangos. Kai kuriais atvejais, kai kreipiasi žmonės, net ir neatitinkantys visų sąlygų, gali būti tikrinami dėl infekcijos. 

Tačiau nereikia pamiršti, kad šiuo metu Lietuvoje yra gripo sezonas, tad Kinijoje pastaruoju metu nesilankę ar neturėję kontaktų su šiuo virusu užsikrėtusiais asmenimis, dėl gripo simptomų turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių situacijų operacijų centras turi visą informaciją, ją valdo ir, esant pokyčių, svarbios informacijos, visa ji visuomenei ir bus pateikta“, – žadėjo SAM atstovai.

Pasak SAM spaudos tarnybos patarėjos Gabrielės Banaitytės, mėginiai atsiųsti per Kauno ir Panevėžio ligonines.

Primename, kad koronavirusas prasidėjo Uhane gruodžio pabaigoje. Vėliau išplito į Aziją, JAV, pasiekė Prancūziją, o neseniai ir Vokietiją, Suomiją.

Koronaviruso simptomai yra tokie pat, kaip paprasto gripo, įskaitant sausą kosulį, karščiavimą ir apsunkintą kvėpavimą.

Užsikrėtusiųjų šiuo virusu simptomai – panašūs. Vargina karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas – požymiai panašūs pneumonijai (plaučių uždegimui) priskiriamiems bruožams. 

Įtariama, kad virusas pavojingiausias mažiems vaikams, vyresnio amžiaus ar turintiems sveikatos problemų asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.