Numatyta, kur Kaune bus galima karantinuoti daugiau koronavirusu įtariamų žmonių

Jeigu Kaune pritrūktų vietų gydyti koronavirusu užsikrėtusius asmenis, yra numatyta dalį jų izoliuoti ir gydyti Kulautuvos reabilitacijos ligoninės trejus metus nenaudotose patalpose.

Lengvesnėmis koronaviruso formomis sergantys pacientai galės būti karantinuojami Kulatutuvoje.<br>V.Balkūno nuotr.
Lengvesnėmis koronaviruso formomis sergantys pacientai galės būti karantinuojami Kulatutuvoje.<br>V.Balkūno nuotr.
Lengvesnėmis koronaviruso formomis sergantys pacientai galės būti karantinuojami Kulatutuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Lengvesnėmis koronaviruso formomis sergantys pacientai galės būti karantinuojami Kulatutuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-03-16 12:52, atnaujinta 2020-03-18 15:53

Tai pirmadienį žurnalistams pranešė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis ir Kauno miesto Ekstremalių situacijų komisijos operacijų centro koordinatorius Paulius Keras.

P.Keras sakė, kad baigiamos įrengti patalpos, kur galėtų būti gydomi įvairiomis lengvesnėmis formomis sergantys pacientai, kad būtų nukrautos pagrindinės gydymo įstaigos ir ten būtų susikoncentruota į itin sunkių formų gydymą.

Kulautuvos ligoninėje numatyta gydyti lengvesne forma, kuriems nereikalinga ypatinga medikų priežiūra, specifinė įranga.

„Šis pastatas pastarąsias pora savaičių ruošiamas ir turėtų būti paruoštas iki šios savaitės pabaigos.

Čia bus įrengta 50 vietų, kurias pagal poreikį galima išplėsti iki 200 vietų pagal tai, koks bus poreikis tokio tipo pacientams“, – kalbėjo P.Keras.

Ligoninės pastatas jau tris metus buvo neeksploatuojamas, nors tinkamas tokiai veiklai.

„Tai buvo pastatas, kuris turbūt mažiausiai reikalavo investicijų jam pritaikyti.

Buvo atlikta visa eilė darbų: pradedant lietaus nuotekų tvarkymu.

Artimiausiu metu teritorijos prieigose bus įrengtas apšvietimas, tiek ir pačių palatų sutvarkymas, pertvarų įrengimas, kadangi tai bus specifiniai infekciniai pacientams, kuriems reikalinga tam tikra patalpų suskirstymo specifika.

Atsiranda atkurtas ir vandentiekis, ir santechnika, ir elektros instaliacija, ir visi kiti darbai, kurie turės būti padaryti“, – vardijo P.Keras.

Ekstremalių situacijų komisijos operacijų centro koordinatorius taip pat paminėjo, kad šiandien Kaune paruošta apie 30 patalpų žmonių saviizoliacijai, iš kurių keturios užimtos.

„Taip pat turime sutartis su viešbučiais ir kitomis įstaigomis, taip, kad lengvai galime išplėsti daugiau negu iki 60 tokių patalpų, jeigu bus poreikis.

Šnekamės ir su kitais viešbučiais bei įstaigomis, kurios galėtų esant reikalui priimti žmones saviizoliacijai.

Bet noriu pabrėžti, kad visų pirma visi turi siekti savarankiškai rasti patalpas saviizoliacijai. Savivaldybė suteikia patalpas jau išskirtiniais atvejais, kai tikrai nėra kitų galimybių“, – kalbėjo P.Keras.

Patalpos saviizoliacijai yra keliose atskirose miesto vietose, bet neatskleidžiama, kur tiksliai, kad nebūtų trukdoma ten apsistojusių žmonių ramybė.

P.Keras džiaugėsi, kad sulaukė ir pirmųjų verslo atstovų pasiūlymų padėti su patalpomis, jeigu žmonėms pritrūktų vietų izoliuotis, tačiau kol kas bus bandoma problemos sprendimų savivaldybės jėgomis.

„Naudosime visus resursus, kuriuos turime, jeigu bus būtinybė, pasitelksime ir verslą.

Šiandien mūsų turimos galimybės poreikį viršija 10 kartų“, – pastebėjo P.Keras

„Mes manome, kad surasti vietų saviizoliacijai būtų mažiausia problema šiuo metu.

Čia yra didelė ligoninė. Mes džiaugiamės ją atradę ir ateity gal kažkam pritaikysim, ne tokiam kritiniam atvejui.

Bet dabar tai suteikia galimybę grįžtantiems iš kitų šalių kauniečiams ir aplinkiniams ramiai praleisti tą periodą“, – sakė V.Matijošaitis.

Kol kas Kaune neketinama riboti gyventojų patekimo į transporto priemones.

„Pagal esamus sumažėjusius srautus, užtikriname tokį viešojo transporto intensyvumą, kad natūraliai jau šiandien stovinčių keleivių neturėjome“, – sakė P.Keras.

Taip pat Ekstremalių situacijų komisijos operacijų centro koordinatorius priminė, kad Kaune vykdoma intensyvi kontrolė, kaip laikomasi karantino sąlygų.

„Jeigu ketvirtadienį-penktadienį Viešosios tvarkos tarnyba tikrino visą eilę įstaigų ir rado dirbančias tiek vaikų pasilinksminimo įtaigas, tiek sporto klubus, tiek kitas įstaigas ir jie buvo tik įspėjami.

Tai aš noriu atkreipti dėmesį, kad nuo sekmadienio visi pažeidimai fiksuojami ir bus taikomos nuobaudos, kurios gali siekti juridiniams asmenims iki 3 tūkstančių eurų“, – pabrėžė P.Keras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.