Paskelbė, kaip karantino metu keisis vaistinių darbo laikas

Šalyje dėl koronaviruso paskelbus karantiną, keičiasi ne tik didžiųjų prekybos centrų, kavinių, įvairių viešųjų įstaigų, bet ir vaistinių darbo laikas.

Paskelbus karantiną keisis ir vaistinių darbo laikas.<br>D.Umbraso nuotr.
Paskelbus karantiną keisis ir vaistinių darbo laikas.<br>D.Umbraso nuotr.
Paskelbus karantiną keisis ir vaistinių darbo laikas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paskelbus karantiną keisis ir vaistinių darbo laikas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paskelbus karantiną keisis ir vaistinių darbo laikas.<br>D.Umbraso nuotr.
Paskelbus karantiną keisis ir vaistinių darbo laikas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 16, 2020, 12:04 PM, atnaujinta Mar 16, 2020, 5:58 PM

Į vaistinę ateiti nebūtina

Pirmasis apie darbo laiko pokyčius pranešė „Eurovaistinės“ vaistinių tinklas.

Pranešama, kad nuo pirmadienio „Eurovaistinės“ dirbs atnaujintais darbo laikais, kuriuos klientai galės pasitikrinti bendrovės internetiniame puslapyje ir socialiniuose tinkluose.

Tinklo vaistinės, esančios didžiuosiuose prekybos centruose „Maxima XXX“ dirbs 9–20 val., esančios „Maxima XX“ dirbs 10–19 val., „Maxima X“ dirbs 9-18 val. Kitų tinklo vaistinių darbo laikas pateikiamas įmonės puslapyje.

„Eurovaistinė“ yra sudariusi galimybę įsigyti vaistus ir reikiamas vaistinės priemones neinant į vaistines – tai galima padaryti arba Vilniuje Mindaugo g. 11 bei Ukmergės g. 282 esančiose vaistinėse su langeliais arba pirkti internetu ir pasinaudoti galimybe atsiimti „Omniva“ paštomatuose.

Atsisako savitarnos zonų

Paskelbus karantiną, BENU vaistinių tinklas ėmėsi papildomų griežtesnių saugumo priemonių, taip pat keičia klientų aptarnavimą – laikinai apribos savitarnos paslaugas.

Pasak „BENU Vaistinė Lietuva“ direktorės Rasos Montvilės, šių priemonių imtasi, siekiant sumažinti riziką klientams ir vaistininkams.

„Suprantame, kaip svarbu šiuo laikotarpiu užtikrinti klientams kuo saugesnę aplinką, kurioje galėtų įsigyti sveikatai reikalingų medikamentų ir medicinos prekių. Todėl artimiausiomis dienomis įdiegsime papildomas prevencijos priemones. Jomis norime apsaugoti ir savo darbuotojus, kasdien kontaktuojančius su daugybę pacientų“, – sako R. Montvilė.

Viena iš naujovių, su kuria BENU vaistinės pradeda karantino laikotarpį – savitarnos zonų atsisakymas, kur tai yra įmanoma. Vaistinius preparatus ir kitas medicinos ar kosmetikos priemones šiuo laikotarpiu klientams padės susirinkti vaistininkas. Taip siekiama užtikrinti įvairių paviršių, tarp jų – ir prekių pakuočių, švarą ir higieną.

„Kiekvieną darbuotoją esame aprūpinę pirštinėmis, taip pat visomis reikalingomis dezinfekcinėmis priemonėmis reguliariam paviršių valymui, taip pat ir rankų dezinfekavimui. Darbuotojams išdalinome ir apsauginius akinius, nes, kaip žinome, užsikrėsti virusą galima ne tik per burną ar nosies gleivinę, bet ir akis“, – kokių saugumo priemonių ėmėsi vaistinėse vardija R. Montvilė.

Šią savaitę vaistinėse taip pat ketinama sumontuoti apsaugines organinio stiklo sieneles prie kasų, sumažinsiančiomis pirkėjų ir vaistininkų kontaktą. Taip pat pirkėjai raginami už prekes atsiskaityti mokėjimo kortelėmis.

Ruošia prekių likučius

Visus pajėgumus vaistinių tinklas šiuo metu telkia viruso sklidimo rizikai sumažinti, todėl kovo mėnesį atsisako bet kokios akcijų komunikacijos.

„Šiuo sudėtingu laikotarpiu negali būti kalbos apie kokią nors konkurenciją. Visi turime susitelkti bendram tikslui – stabdyti viruso plitimą visuomenėje, o jos nariams užtikrinti visą būtinąją pagalbą. Todėl dabar peržiūrime ir ruošiame paklausiausių prekių likučius, kad pirkėjams užtikrintume galimybę įsigyti reikiamų medikamentų ir kitų prekių. Matome, kad pirkėjų krepšelis šiomis dienomis išaugo – gyventojai nori užsitikrinti, kad jų namų vaistinėlėse nepritrūks reikalingų vaistų“, – situaciją apibūdino R. Montvilė.

Karantino laikotarpiu keisis ir kai kurių vaistinių darbo laikas. Prekybos centruose įsikūrusios vaistinės dirbs pagal bendrą prekybos centro tvarką. Pvz., Vilniaus prekybos centre „Ozas“ BENU vaistinė dirbs trumpiau – nuo 10 iki 20 val., „Panoramoje“ įsikūrusios vaistinės darbo laikas kol kas nesikeičia. Kitų vaistinių darbo laiką ketinama peržiūrėti jį trumpinant kur įmanoma kad vaistininkams būtų sudarytos saugesnės darbo sąlygos. Visus tikslius darbo laikus skelbsime benu.lt tinklalapyje.

Vaistinių „Iki“ ir „Norfa“ prekybos centruose darbo laiko nekeis

Kaip pranešė „Gintarinės vaistinės“ atstovas spaudai Džeraldas Kauneckas, keičiamas tik tų tinklo vaistinių laikas, kurios yra prekybos centruose.

„Iki“ ir „Norfa“ prekybos centruose veikiančių vaistinių darbo laikas kol kas keičiamas nebus.

„Suprantama, kad bus atsižvelgiama į institucijų potvarkius, pacientų poreikius.

Pacientai visada gali pasinaudoti e-vaistinės prekybos platforma, taip sutaupydami laiką, renkantis vaistinius preparatus vaistinėje, nes pasikonsultuoti galima su vaistininku telefonu, taip pat atlikti el. mokėjimą.

Pagal įstatymus vaistinius preparatus (receptinius ir nereceptinius) galima atsiimti tik vaistinėje“, – paaiškino Dž.Kauneckas.

„Camelia“ vaistinės atstovai darbo laiko pokyčių nepatikslino.

Primename, kad Lietuvoje dviejų savaičių trukmės karantinas paskelbtas nuo šio pirmadienio, kovo 16 dienos vidurnakčio ir kol kas truks iki kovo 30 dienos vidurnakčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.