GMP stoties darbuotojų profsąjunga: priedus greitųjų stočių direktoriai padalino pagal simpatijas

Ligonių kasa pervedė priedus medicinos įstaigoms už kovo mėnesį. Visgi, LRT radijo duomenimis, priedus greitųjų pagalbos stočių direktoriai susitarė ir išmokėjo ne su koronavirusu susiduriantiems medikams ir personalui, kaip buvo žadėta, o administracijos darbuotojams.

GMP stoties darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas teigė, kad greitųjų pagalbos stočių direktoriai priedus padalino pagal simpatijas.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
GMP stoties darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas teigė, kad greitųjų pagalbos stočių direktoriai priedus padalino pagal simpatijas.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2020, 9:12 PM

Greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Tadeušas Rodz LRT teigė, kad greitųjų pagalbos stočių direktoriai priedus padalino pagal simpatijas.

„Manau, kad priedus žiūrėjo ne tik pagal krūvį, o ir pagal priklausomybę profesinei sąjungai, ir pagal tai, myliu ar nemyliu. (...) Ką labiau myli, tam ir duoda, nes krūvio nepamatuosi, čia ne svarstyklės.

Ir dar vienas pastebėjimas: didesni krūviai atiteko vadovams, vadovai, reiškia, dirbo, o pavaldiniai nieko nedarė. Bet juk taip nebūna“, – sakė T.Rodz.

Visgi Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties vadovas Zdislavas Skvarciany LRT radiją patikino, kad priedai buvo paskirti ne pagal simpatijas, o vertinant darbo funkcijas ir sudėtingumą.

„Žiūrėjom individualiai ir pagal Vyriausybės nutarimą, trimis punktais vertinome: funkcijas ir darbo įnašą bei sudėtingumą, kokiu mastu organizavimas vyko ir darbo krūvį“, – akcentavo jis.

Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktorė Rūta Ramoškienė antrino T.Rodz, teigdama, kad visos greitosios asociacijoje yra sutarusios, kad medikams, brigadoms atlyginimai didinami 100 proc., dispečeriams – 80 proc., o administracijai, kuri organizavo šitas paslaugas, – 60 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.