Indijoje ieškoma šimtus žmonių staiga išguldžiusios nežinomos ligos priežasčių

Indijos pietuose esančios Andhra Pradešo valstijos valdžia, medikai ir mokslo organizacijos aktyviai ieško priežasčių, sukėlusių kol kas nežinomą ligą, dėl kurios Eluru mieste vienas žmogus mirė ir beveik 600 buvo hospitalizuoti.

Indijos pietuose esančios Andhra Pradešo valstijos valdžia, medikai ir mokslo organizacijos aktyviai ieško priežasčių, sukėlusių kol kas nežinomą ligą, dėl kurios Eluru mieste vienas žmogus mirė ir beveik 600 buvo hospitalizuoti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Indijos pietuose esančios Andhra Pradešo valstijos valdžia, medikai ir mokslo organizacijos aktyviai ieško priežasčių, sukėlusių kol kas nežinomą ligą, dėl kurios Eluru mieste vienas žmogus mirė ir beveik 600 buvo hospitalizuoti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2020, 9:15 AM

Kaip pranešė ketvirtadienį laikraštis „The Times of India“, į Eluru papildomai nusiųsta specialistų, kurie tirs vaisius, daržoves ir pieną miesto turgavietėse, taip pat geriamojo vandens ir dirvos būklę.

„Švinas ir pesticidai kartu su kitais galimais šaltiniais tebelaikomi tikėtinomis nežinomos ligos atsiradimo priežastimis“, – patvirtino valstijos sveikatos apsaugos ministras K. Bhaskaras.

Pasak jo, stebimas sunkiųjų metalų kiekio mažėjimas nukentėjusiųjų kraujyje rodo, jog tai yra staigaus, o ne ilgalaikio kenksmingųjų medžiagų poveikio organizmui atvejis.

Į tyrimą įsijungę Indijos chemijos technologijos instituto specialistai neatmeta, kad susirgimo protrūkį Eluru mieste, be kitų priežasčių, galėjo sukelti vanduo iš senų vandentiekio vamzdžių su dideliu švino kiekiu, taip pat akumuliatorių sąvartynai netoli geriamojo vandens šaltinių. Anksčiau buvo daroma prielaida, kad ligos priežastimi galėjo tapti chloro organiniai junginiai, plačiai naudojami kovai su uodais, platinančiais maliariją ir karštinę.

Naujausiais duomenimis, dauguma nukentėjusiųjų jau pasveiko, 81 žmogus tebegydomas ligoninėje Eluru, o dar devyni – kaimyninių miestų medicinos įstaigose. Visi pacientai vėmė, skundėsi galvos ir nugaros skausmais, kai kurie alpo. Tarp susirgusiųjų – visų amžiaus grupių atstovai. Jiems atliktų testų dėl koronaviruso rezultatai buvo neigiami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.