COVID-19 pareikalavo dviejų Panevėžio ligoninės medikių ir vienos darbuotojos gyvybių

Respublikinė Panevėžio ligoninė informavo apie skaudžią netektį. Sekmadienį po klastingos ligos mirė Respublikinės Panevėžio ligoninės Urologijos skyriaus vyresnioji slaugytoja Regina Gaižutienė.

Sekmadienį po klastingos ligos mirė Respublikinės Panevėžio ligoninės Urologijos skyriaus vyresnioji slaugytoja Regina Gaižutienė.<br>lrytas.lt koliažas
Sekmadienį po klastingos ligos mirė Respublikinės Panevėžio ligoninės Urologijos skyriaus vyresnioji slaugytoja Regina Gaižutienė.<br>lrytas.lt koliažas
Jolanta Gertienė<br>jp.lt nuotr.
Jolanta Gertienė<br>jp.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimonda Mikučionytė, jp.lt ir lrytas.lt

Jan 11, 2021, 4:00 PM, atnaujinta Jan 11, 2021, 5:41 PM

Naujienų portalas JP priminė, kad pernai metais, beveik prieš Kalėdas, Anapilin iškeliavo Panevėžio ligoninės Kardiologinio 1-ojo skyriaus slaugytoja Vilija Briedelytė.

Abi anapus iškeliavusios slaugytojos visą dėmesį ir sukauptą patirtį skyrė pacientų slaugai, o R. Gaižutienė ir slaugos personalo mokymui, ir geranoriškiems patarimams.

Praėjusių metų pabaigoje nuo COVID-19 užgeso ir dar vienos Panevėžio ligoninės darbuotojos gyvybė.

Panevėžio ligoninės slaugos administratorė Jolanta Gertienė sunkiai rinkdama žodžius naujienų portalui JP sakė, kad Anapilin iškeliavusi R. Gaižutienė buvo visų mylima ir gerbiama.

„Ligoninėje ji išdirbo 40 metų. Ji buvo rūpestinga, paslaugi ir labiau rūpinosi kitais nei savimi. Regina rūpinosi visais ir mokėjo išklausyti, o svarbiausia, kiekvienam galėjo patarti, pamokyti. Ji alsavo optimizmu, kuri skleidė aplinkiniams“, – kalbėjo J. Gertienė.

Pasak ligoninės slaugos administratorės, abi slaugytojos dirbo iki paskutinės minutės negailėdamos savęs.

Netektis didelė, todėl kad medikų rankų trūksta. Tiek Regina, tiek Vilija dirbo sunkiai, bet niekada, kad ir kaip sunku būdavo, nedejavo. Jų mums labai trūks, o atmintyje išsaugosime jų atminimą. Labai sunku kalbėti apie mirtį, o dar dabar prisimenu, kaip gražiai apie žmogaus išėjimą lekcijose mokėjo kalbėti R. Gaižutienė“, – atsiduso J. Gertienė ir pripažino, kad neteko gerų, jautrių slaugytojų.

Regina Gaižutienė gimė 1958 metų lapkričio 30 d. 1979 metais baigė Panevėžio A. Domaševičiaus medicinos mokyklą ir tais pačiais metais pradėjo dirbti VšĮ Respublikinėje Panevėžio ligoninėje Bendrosios chirurgijos skyriuje bendrosios praktikos slaugytojos pareigose.

2006 metais baigė tęstines studijas Panevėžio kolegijoje ir įgijo bendrosios praktikos slaugytojo profesinę kvalifikaciją. Nuo 1992 metų paskirta Bendrosios chirurgijos, vėliau Urologijos skyriaus vyresniąja slaugytoja, kur dirbo iki šiol. Regina buvo viena iš pirmųjų LSSO Panevėžio skyriaus aktyvo narių, laikinai ėjo skyriaus direktorės pareigas.

Visą dėmesį ir sukauptą patirtį medikė skyrė pacientų slaugai, slaugos personalo mokymui, geranoriškiems patarimams, draugiškam ir kolegiškam bendravimui, rašoma Respublikinės Panevėžio ligoninės internetiniame puslapyje.

„Regina Gaižutienė buvo visų ją pažinojusių mylima ir gerbiama. Iš jos visi sėmėmės energijos, optimizmo ir stiprybės. Ji visada buvo didelių, prasmingų darbų ir aktyvios veiklos sūkuryje, o kai būdavo sunku – nedejavo, mokėjo santūriai išgyventi kasdienybės įtampą“, – su giliu liūdesiu velionę prisiminė ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.