Iš komos pabudęs paauglys koronavirusu persirgo jau dukart, bet apie pasaulinę pandemiją nežino nieko

Devyniolikmetis Josephas Flavillis, pamažu atsigauna po to, kai praėjusį pavasarį jį partrenkė automobilis. Paprašytas jis gali pajudinti ranką ar koją, o į klausimus atsako sumirksėdamas. Ironiška, kad COVID-19 infekcija jis sirgo jau dukart, bet vaikino šeima nežino, kaip jam paaiškinti apie pasaulyje siaunčiančią pandemiją, rašo „The Guardian“.

Iš komos pabudęs vaikinas nieko nežino apie pasaulinę pandemiją.<br>Unsplash asociatyvioji nuotr.
Iš komos pabudęs vaikinas nieko nežino apie pasaulinę pandemiją.<br>Unsplash asociatyvioji nuotr.
Iš komos pabudęs vaikinas nieko nežino apie pasaulinę pandemiją.<br>R.Ančerevičiaus/jp.lt asociatyvioji nuotr.
Iš komos pabudęs vaikinas nieko nežino apie pasaulinę pandemiją.<br>R.Ančerevičiaus/jp.lt asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-02-03 19:03

Praėjusių metų kovo 1 d. apie virusą jau kalbėta daug, bet nacionalinis karantinas Jungtinėje Karalystėje bus paskelbtas tik po 3 savaičių. Būtent šią dieną gatve ėjusį paauglį partrenkė automobilis Burtone prie Trento, Stafordšyre.

Po patirtos smegenų traumos vaikinas paniro į komą, bet palengva atsigauna, geba reaguoti į aplinkinius, bet pats dar nekalba.

Jo teta Sally Flavill Smith Guardian sakė: „Jis nieko nežinos apie pandemiją, nes miega jau 10 mėnesių. Jis vis geriau ima suprasti, kas vyksta aplinkui, bet mes nesame tikri, ką jis žino“.

Moteris suglumusi. Ji nežino, kaip sūnėnui reikėtų papasakoti tai, kas per pastaruosius metus dėjosi pasaulyje ir ką išgyventi teko jo artimiesiems. Vaikino tetos teigimu, šeima su Josephu bendrauja vaizdo skambučių pagalba, kurių metu bandė paaiškinti, kad ligoninėje jo aplankyti negali dėl karantino apribojimų. Tačiau jie nebandė paaiškinti pandemijos masto.

„Kai galutinai atsibus, Josephas nė neįsivaizduos, kodėl jis vienas ligoninėje. Mes kalbamės apie tai telefonu ir stengiamės, kad jis suprastų, jog mes norime būti šalia ir paimti jį už rankos, bet negalime to padaryti dėl viruso“, – sakė moteris.

Medikų prižiūrimas vaikinas dar nekalba. Paprašytas jis gali pajudinti koją arba ranką, bendraudamas su šeimos nariais šypsosi ir mirksi.

S.Flavill Smith pasakojo, kad mirksėdamas jis atsako į klausimus „taip“ arba „ne“, o pirmoji jo šypsena pravirkdė vaikino artimuosius.

„Mūsų dar laukia ilga kelionė, tačiau per paskutines tris savaites jis padarė neįtikėtiną pažangą“, – sakė S.Flavill Smith.

Josephas po avarijos koronavirusine infekcija sirgo jau dukart, tačiau abiem atvejais sėkmingai pasveiko.

Jo motinai Sharon gruodį buvo suteiktas leidimas aplankyti jos sūnų 19-ojo gimtadienio proga, tačiau vizito metu ji turėjo laikytis atstumo ir dėvėti specialią aprangą. „Tuo metu Josephas nebuvo toks sąmoningas kaip dabar, ir manau, kad ji jautėsi nepaprastai liūdnai, nes sūnus net negalėjo jo pamatyti“, – sakė vaikino teta.

Artimieji prisimena, kad prieš nelaimingą atsitikimą Josephas buvo aktyvus ir sportiškas paauglys.

Labdaringos kampanijos dėka šeimai jau pavyko surinkti 30 000 svarų, paauglio gydymo išlaidoms padengti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.