Nematytas įžūlumas: ligoninės darbuotojas 15 metų nėjo į darbą, bet algą gavo

Salvatore Scumace (67 m.) Italijoje kaltinamas 15 metų nepasirodęs darbe, tačiau visą šį laiką gavęs pilną atlyginimą, praneša italų vietos žiniasklaida.

Vyras Italijoje kaltinamas 15 metų nepasirodęs darbe, tačiau visą šį laiką gavęs pilną atlyginimą<br>123rf nuotr.
Vyras Italijoje kaltinamas 15 metų nepasirodęs darbe, tačiau visą šį laiką gavęs pilną atlyginimą<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2021, 7:39 PM

Teigiama, kad vyras 2005 m. nustojo eiti į darbą Katancaros ligoninėje. Dabar Kalabrijos regione įsikūrusią gydymo įstaigą krečia skandalas. Pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo, turto prievartavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, praneša Italijos naujienų agentūra Ansa.

Skelbiama, kad vyrui per paskutinius 15 metų iš viso buvo sumokėta 538 000 eurų, manoma. Šeši ligoninės vadovai taip pat tiriami dėl įtariamos pravaikštos. Šie areštai yra ilgo policijos tyrimo dėl įtariamo sukčiavimo Italijos viešajame sektoriuje rezultatas.

Darbuotojas buvo valstybės tarnautojas, o 2005 m. jis buvo paskirtas priešgaisrinės saugos darbuotoju Katancaros ligoninėje. Tačiau tuomet jis nustojo eiti į darbą, pranešė policija. Policija įtaria, kad vadybininkei panorus užpildyti pravaikštos dokumentus, vyras grasinimais atbaidė ją tai padaryti. Ši vadybininkė netrukus išėjo į pensiją, o ją pakeitę darbuotojai nesiėmė jokių veiksmų piktnaudžiavimui sustabdyti.

S.Scumace visu tuos metus, užuot rūpinęsis ligoninės darbuotojų bei pacientų saugumu nelaimės atveju, dienas ramiausiai leido namuose. Draugams jis sakė išėjęs į ankstyvą pensiją.

Kaltinamojo advokatas Luca de Munda atsisakė pakomentuoti bylą žiniasklaidai, teigdamas esą tai „labai sudėtingas atvejis“, o pats tyrimas dar tebėra ankstyvoje savo fazėje.

Darbinės pravaikštos ir jų slėpimas – įsisenėjusi problema Italijoje. Paprastai šiaurinės šalies dalies gyventojai ją sieja su pietiečiu būdu, tačiau panašių skandalų pasitaiko visoje šalyje.

2015 m. pirmuosiuose laikraščių puslapiuose atsidūrė šiaurės vakarų Italijos mieste – Sanreme – nutikusi istorija. Teisme atsidūrė 42 miestelio savivaldybės darbuotojai, kurie buvo kaltinami, kad jų darbo korteles pažymėdavę bendradarbiai arba giminaičiai, o jie patys darbe nepasirodydavę. 10 darbuotojų buvo išteisinti, įskaitant ir pareigūną, kurį kameros užfiksavo užsiregistravus darbe vienais apatiniais. Vyras gyveno tame pačiame pastate kaip ir dirbo, vėliau darbe pasirodė su rūbais, o teismui paaiškino šitaip tiesiog norėjęs sutaupyti laiko.

Parengta pagal BBC ir New York times inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.